Takim letrar “Esad Mekuli” nga Lidhja e Shkrimtarëve e Kosovës

0
1544

LIDHJA E SHKRIMTARËVE E KOSOVËS
WRITERS UNION OF KOSOVA

NJOFTIM

Në konkursin e LSHK-së për takimin letrar “Esad Mekuli”, më 17 dhjetor 2015, janë paraqitur 65 krijime letrare, katër kumtesa dhe katër recensione për përurime. Komisioni letrar (në përbërje Agim H. Berisha, Mustafa Bale dhe Fatime Ahmeti) ka përzgjedhur me shifra këto punime:

I. Krijime letrare / 40
1. Arsim Halili, Metamorfozë e ngjizur
2. Adem Zapluzha, Në ballë u printe i madhi Adem
3. Agim Desku, Jam shpirti çam
4. Sherife Berisha-Thaçi, Pena nuk ndalet për ty
5. Agim Bajrami, Pargë 2015
6. Uzeir Ajradini, Obecana rebra
7. Ali Prebreza, Në shekullin e dritës…
8. Behram Hoti, Monolog me Esad Mekulin
9. Qazim Berisha, Po presim…
10. Vladimir Muça, Pavdekësi e shenjtëruar
11. Lumturi Ymeri-Bersava, Ik’jet
12. Zeqir Fazliu, Katana
13. Ismet Tahiraj, Dritëroi
14. Dhimitër I. Miti, Prej kohësh
15. Naxhije Doçi, Retrospektivë për ty
16. Safete Shasivari-Rexhepi, Madhështi kohe
17. Vera Istrefaj, Ngjyra e dhimbjes
18. Muhamed Kërveshi, Lartësim
19. Kujtim Mateli, Orakulli i Prishtinës
20. Nikolla Spathari, Një e shtunë e largët
21. Shefqet Rexhepi, Rilind Iliria
22. Shefqete Gosalci, Çmallu
23. Shqipe Hasani, Qirinjtë e udhëkryqeve
24. Rozeta Kreste, Poetët bëjnë kombin
25. Afërdita Salihu, Kukulla e ditëlindjes
26. Sadik Përvetica, Ngulfatja e zogut
27. Rushit Ramabaja, Ringjallja
28. Mevlyde Mezini-Saraçi, Tokë e etur
29. Sarë Gjergji, Në ditëlindjen tënde poet
30. Sanije Ahmeti-Dubova, U bëmë një me legjendat
31. Ferit Lamaj, E = Dc² 32.Bedri Zyberaj, Dritë e zezë
33. Ilam Berisha, Ante
34. Zana Pira, Një ditë dimri në Prishtinë
35. Arif Haliti, Pobjednici
36. Tyran Prizren Spahiu, Mbretëreshë e letërsisë
37. Mirvete Kabashi-Leku, Errësirë
38. Xhemil Bytyçi, Letër lamtumirëse
39. Nebih Bunjaku, Perlë e shpirtit
40. Ilir Hajdari, Tri takime

Gjithashtu janë përzgjedhur:
II. Kumtesat / 3
1. Dr. Alisa VELAJ, “Erosi si thelb ekzistencial dhe përmasë kozmike në lirikën e Esad Mekulit”
2. Mr. Skënder R. Hoxha, “Tri kohët e Esad Mekulit”
3. Zeqir Bekolli, “Poezi me vlerë letrare e historike “ III. Recensionet/
3.1. Shyqri Nimani, “Shpërthime pasionante të shqetësimeve shpirtërore”
3.2. Xheladin Mjeku, ” Fryma e vendlindjes freskon ballin e poetit”
3.3. Xheladin A. Çitaku, “Në partiturat e shpirtit të çiltër”
*
Luten autorët e punimeve të përzgjedhura të konfirmojnë pjesëmarrjen deri më 12 dhjetor 2016.
Juria e veçantë letrare do t’i vlerësojë punimet për çmimet Bardi 1, 2, 3.
Tekstet e punimeve janë të printuara dhe merren në takimin letrar kur autori thirret për lexim.

*Takimi letrar “Esad Mekuli” mbahet më 17 dhjetor 2017, në Institutin Albanologjik të Prishtinës, duke filluar në orën 12.

Kryetarja e LSHK-së

LINI NJË KOMENT

Please enter your comment!
Please enter your name here