SULMOHET ZYRA E LD në MZ NË ULQIN

0
547
Po ngarkohet...

K o m u n i k a t ë

SULMOHET ZYRA E LD në MZ NË ULQIN

LIDHJA DEMOKRATIKE NË MAL TË ZI DËNON AKTIN VANDAL TË SULMIT TË ZYRËS SË LD në MZ NË ULQIN

Po ngarkohet...
Nëse klikoni reklamën, këta paguajnë 0,000001 $ ... Bukur ë? :-) -- Thanks!

Me të cilin rast një person apo apo më shumë sish, deri tash për ne të panjohur, natën në mes të enjtes në të premte (gjegjësisht te datës 12 dhe 13 shkurt 2016) e thyen shtizën në të cilën mbi derë të zyrës ishte i vendosur flamuri kombëtar shqiptar dhe e grabiti (-ën) në mënyrën më brutale flamurin me gjithë pjesën e shtizës së thyer

Të nderuar anëtarë e përkrahës të Lidhjes Demokratike në Mal të Zi,
Të nderuar qytetarë shqiptarë dhe ju të tjerë, pa marrë parasysh përkatësinë partiake, nacionale apo fetare,

Para një dite ishim dëshmitarë të një akti vandal të sulmit të zyreve të Këshillit Kombëtar Shqiptar, në Ulqin, me të cilin rast, siç njoftuan nga zyra e tyre, me tekst dhe me fotografi, persona të paidentifikuar »Me datë 11 shkurt 2016, gjatë natës ndërmjet të mërkurës dhe të enjtës, nga zyrat të Këshillit Kombëtar të Shqiptarëve në Malin e Zi, është hequr me dhunë Flamuri kombëtar i shqiptarëve, së bashku me mbajtësen metalike e cila ishte e vendosur në mur, ndërsa flamuri është vjedhur“, të cilin akt me forcën më të madhe të dinjitetit njerëzor e kombëtar LD në MZ, anëtarët dhe përkrahësit e e vërtetë të saj, e dënojmë pa rezervë, vetëm pas një dite, konkretisht në mes të të enjës dhe të premtën, dora e zezë në natën e zezë e me shi, siç e kanë zanat të ligjtë, rrengaxhinjtë e keqbërësit ordinerë, po ashtu sulmuan zyrën e Lidhjes Demokratike në MZ, në rrugën Nëna Terezë në Ulqin, me të cilin rast një person apo më shumë sish, deri tash për ne të panjohur, natën në mes të enjtes në të premte (gjegjësisht te datës 12 dhe 13 shkurt 2016) e thyen shtizën në të cilën mbi derë të zyrës ishte i vendosur flamuri kombëtar shqiptar dhe e grabiti-ën në mënyrën më brutale flamurin me me gjithë pjesën e shtizës së thyer…

Ky akt dhunues e vepër vandale, e kryer nga një apo më shumë persona, deri tash për ne të paidentifikuar, nuk është vetëm një akt kundër pasurisë së tjetrit, por duke marrë parasysh dhunimin e simbolit kombëtar shqiptar – flamurin kuq e zi me shqiponjën dykrenore, flamurin e Skënderbeut të vjetër më se pesë shekujs e gjysmë, pikë së pari e kuptojmë si vepër e menduar mirë dhe sulm drejtuar kundër qenies shoqëroro-politike e kombëtare shqiptare, kërcënim dhe sulm jo vetëm ndaj partisë sonë politike, de jure parlamentare, por edhe si sulm ndaj krejt kombit – popullit shqiptar, i cili me shekuj jeton në vatrat e veta stërgjyshore në këto treva etnike, sot në Malin e Zi.

Theksojmë se këtë rast organet kompetente po edhe ne, duhet ta marrin shumë seriozisht, kur e dimë se një sulm i tillë ndaj zyrës sonë po ashtu në Ulqin, ka ndodh mu edhe para një viti, pikërisht më 24 shkurt 2015, për të cilin sulm Organet Policore janë njoftuar me shkrim si edhe opinioni i gjerë, por fatkeqësisht as sot e kësaj dite nuk kemi ndonjë informatë kthyese se çka është ndërmarrë në lidhje me të, a ka vlerësime apo indikacione kush mund të jetë apo të jenë kryesit e një akti të tillë antishqiptar dhe akt kundër paqës e qetësisë publike e mbi të gjitha cenim i të drejtave themelore njerëzore, natyrore, historike, kombëtare shqiptare e demokratike, qëllimi i tyre apo urdhërdhënësit eventualë.

Gjithë kjo situatë bëhet më serioze, siç thamë se sulme të tilla janë kryer edhe ndaj zyrave të Këshillit Kombëtar Shqiptar, të cilat gjinden në pesëdhjetë metra largësi nga Stacioni i Policisë, vjet edhe sivjet, por dhunuesit nuk janë zbuluar!?

Lidhja Demokratike në Mal të Zi, edhe kësaj here, këtë sulm e akt vandal e paraqiti me shkrim në organet kompetente, në Ministrinë e Punëve të Brendshme – në Polici në Ulqin, me kërkesë që kësaj here të ndërmarrin të gjitha veprimet operative të përcaktuara me ligj për të identifikua kryesin-it e këtij akti dhunues e vandal, i cili është jo vetëm një obligim sipas detyrës zyrtare po edhe obligim ligjor ndaj subjektit tonë, si parti, de jure parlamentare, por edhe ndaj të gjithë qytetarëve, pa marrë parsysh përkatësitë, në mënyrë që të sigurohet paqa e qetësia dhe të largojë kërcënimin që reflektojnë e që provokojnë këto veprime jocivilizuese, jonjerëzore, thellësisht armiqësore dhe vepër vandale.

Prova: fotografi nga zyra e LD në MZ në Ulqin, ku shihet një pjesë e shtizës së thyer ku ishte i vendosur flamuri ynë kombëtar

Ulqin, më 12 shkurt 2016;

Shënim: Komunikata dhe Akti i paraqitjes në Polici të kësaj vepre dhunuese e vandale u dërgohet:
– Ministrisë së Punëve të Brendshme të Malit të Zi – Policisë,
– Ministrisë për të Drejtat e Njeriut dhe të Drejtat e Pakicave
– Kryetarit të Malit të Zi
– Kryetarit të Kuvendit të Malit të Zi
– Kryeministrit të Malit të Zi
– Shefit të Delegacionit të UE-së në Podgoricë
– Ambasadave: të Shqipërisë, SHBA, Gjermanisë etj.
– Organizatave ndërkombëtare për të drejtat e njeriut
– Kryetarit të Komunës së Ulqinit dhe kryetarit të KK të Ulqinit
– Mediave të shtypura dhe elektronike …

SHËRBIMI PËR INFORMIM

Mehmet BARDHI, kryetari i LD në MZ
E-mail: mbardhi@hotmail.com
P.S. Komunikatës ia bashkangjesim Aktin e paraqitjes në Polici


LIDHJA DEMOKRATIKE NË MAL TË ZI
DEMOKRATSKI SAVEZ U CRNOJ GORI
DEMOCRATIC LEAGUE IN MONTENEGRO

Nr. 30 / 16

Tuz, më 12.02.2016

MINISTARSTVO UNUTRAŠNJIH POSLOVE CRNE GORE
Uprava policije
Centar bezbjednosti Bar
Odjelenje bezbjednosti Ulcinj

U l c i n j

Predmet: Prijava nasilničkog vandalskog akta na našu kancelariju LD në MZ / DS u CG u Ulcinju,
kojom prilikom je nasilno istrgnuta i odnešena albanska nacionalna zastava sa dijelom jarbola, koji je slomljen od, za sada, nepoznatog lica ili više njih

Poštovani,

Danas, 12. februara 2016. godine, kada smo došli na posao u kancelariji LD në MZ / DS u CG, koja se nalazi u ulici “Majke Tereze” b.b. u Ulcinju, primjetili smo da nema naše albanske nacionalne zastave, koja je bila isticana ispred kancelarije na jarbolu (dužine cca 1,5 m), na kraju strehe pričvršćen, na tri mjesta, žicom 0,25 milimetara, za metalni uluk. Vandalski napad, oskrnavljenje albanskog nacionalnog simbola se desilo u crnoj kišovitoj noći izmedju četvrtka i petka, 11 na 12. februar 2016.god.
Kada smo malo bolje pogledali vidjeli smo da je jarbol bio slomljen, od čega je ostao dio toga, dio koji je bio pričvršćen na zidu iznad ulaznih vrata, i koje je ovom prilikom primjenom sile razvaljen.

Dokaz : 2 fotografije mjesta gdje je bila pričvrćena zastava, gdje se vidi dio slomljenog jarbola

S obzirom da je ovaj nasilni akt i vandalski čin, za sada od nepoznatog lica, ili više njih, nije samo napad nad tudjom imovinom, nego uzevši u obzir njihov cilj – nasilničko uništenje i otudjenje albanskog nacionalnog simbola – zastave, dvoglavog crnog orla na crvenoj površini, star preko pet i po stoleća, prvenstveno to je atak na albansko društveno političko biće, prijetnja i napad ne samo na našu političku stranku, nego na cijeli albanski narod, koji vjekovima živi na pradjedovskim ognjištima na ovim prostorima, danas u Crnoj Gori, prijavljujemo nadležnom organu kako bi preduzeli sve zakonom predvidjene operativne radnje kako bi otkrili počinioca, odnosno počinioce ovog gnusnog djela.
To je obaveza ne samo prema nama kao, de jure parlamentarne političke stranke, nego i prema svim gradjanima bilo koje pripadnosti, kako bi obezbjedili mir i odagnali strepnju i prijetnju koje provocira i reflektuje ovaj necivilizovani, neljudski, duboko neprijateljski i vandalski čin.

Napominjemo da ovaj napad treba uzeti vrlo ozbiljno, ako znamo da se isti takav napad na našu kancelariju se desio i prošle godine, tačnije 24. februara 2015.god., za koji napad još uvijek nemamo nikakvu povratnu informaciju, šta je preduzeto i da li je došlo do nekih saznanja ili indikatora ko je počinilac ili ko bi mogao biti, iako smo i tada uredno prijavili a i javnost obavjestili preko sredstava javnog informisanja.
I drugo, što situaciju čini još ozbiljnijom, jeste činjenica što se jedan sličan napad se desio i nad Kancelarijama Albanskog nacionalnog Savjeta samo jednu noć prije, a koja se nalaze na pedeset metara od Stanice Policije, isto u Ulcinju, o čemu je juče takodje obavještena javnost.
S poštovanjem.

Mehmet BARDHI, predsjednik LD në MZ / DS u CG
E-mail: mbardhi@hotmail.com
Adresa: Kancelarija LD në MZ / DS u CG
Bulevar Majke Tereze b.b.
85360 U l c i n j


Nëse klikoni reklamën, këta paguajnë 0,000001 $ ... Bukur ë? :-) -- Thanks!

LINI NJË KOMENT

Ju lutem, futni komentin tuaj!
Ju lutem, futni emrin tuaj këtu