Shqiptarët me të vërtetë kanë një gjuhë krejt të ndryshme nga latinishtja

0
340

Brunilda Ternova

Nese shqiptaret do kishin jetuar vetem ne malet e tyre, atehere eruditi i njohur Brokardus (Guillame Adae, 1332 A.D.), nuk do shkruante qe shqiptaret kishin nje letersi te tyre te mirefillte dhe në gjuhen shqipe: “Shqiptarët me të vërtetë kanë një gjuhë krejt të ndryshme nga latinishtja. Megjithatë ata përdorin shkronja latine në të gjitha librat e tyre.”

Pra ne vitin 1332 A.D. shqiptaret kishin letersi te tyre te shkruar dhe ne gjuhen e tyre ame! [Rif: “De modo Sarracenis extirpandi” i autorit Guillaume Adam (Guillelmus Adae)]

LINI NJË KOMENT

Please enter your comment!
Please enter your name here