SHQIPËRIA KËRKON SHQIPËRINË – poezi nga Rrustem Geci

0
766
Po ngarkohet...

SHQIPËRIA KËRKON SHQIPËRINË

Ëndërra e të gjithë shqiptarëve të
sotëm, është kjo tokë, është ky dhé
çdo lëvizje e kombit tonë përpara
është udhë, dhe kalim mbi errësirën

Dashuria për atdheun është më e
bukura dhimbja. Ajo i jep frymën
çlirimit. I mund frikat e dënimeve
se zogu që fluturon s´pyet për kufij

Atdhe, kur do t´i ndryshojmë kufijt
pyesin të tashmit dhe të ardhshmit
pyes, si do ta zgjidhim këtë çështje
që trojet tona të jenë të bashkuara

Po ngarkohet...
Nëse klikoni reklamën, këta paguajnë 0,000001 $ ... Bukur ë? :-) -- Thanks!

Një marrëdhënie e re me historinë
kujtoj s´ e është e domosdoshme
toka ka sy, sheh se çfarë po ndodhë
unë do flas, vetëm për vetëm me të

Arb, Shqipëria kërkon Shqipërinë
në të tëra pjesët e saj të pushtuara
s´di si do shprehet kokrra në kalli
Shqipëri ka vetëm në gjuhën time!..

Rrustem Geci – Dortmund, 2016

SHQIPËRISË SË PËRJETSHME

Këto vargje s´di a do të gjejnë udhë
në shpirtin e trazuar të popullit tim
Kosova ende ka plagë nëpër trup
e turpshëm po i shtohen plagë të reja

Në shesh qytetarë të Kosovës, në
shesh! Kosova s´e ha turpin me bukë
këto vargje mund të mos kuptohen
por shkronjat e saj janë të flamurit

Kosovë e lashtësisë 13 mijë vjeçare
asgjë e urtë s´është më tek unë, prej s´e
zemërimi ka nis të del në rrugë, s´ka
më fisnike s´e dora e bërë e grusht

Plagët e marra në Vjenë dhe Bruksel
dëmtojnë gurin e Shqipërisë etnike
dëmtojnë Shqipërinë e të palindurve
e dëmtojnë Shqipërinë e përjetshme

Në shesh qytetarë të Kosovës, në
shesh! Aty ku vetëdija bën betejën
Kosovë, anuloj firmat e tradhtisë
për nder të atdheut, dhe të flamurit!..

Rrustem Geci Dortmund, 2016

S H Q I P T A R Ë T

Në këtë çast të vet-bashkimit
Kosovë, protesto me sa fuqi ke
në dhomë, në banjo, në balkon
protesto në të gjitha shtëpitë
mbushi rrugët me veten tënde
që të dëgjoj toka dhe qielli
mbroj të mbjellat tua, mos falë
tokë nga toka atdheut, deli zot
vetes, mbushe gojën me thirrje
Kosovë e përbashkimit kombëtar
lajmëroj të gjitha qytetet dhe
fshatrat, lajmëroj Univerzitetet
dhe shpalle Kosovën, Shqipëri
që serbi të mos na futet në asht
Në këtë çast të vet-bashkimit
mbushni sheshet me veten tuaj
dhe këndoni të dëgjojnë të rënët
s´e këtu jemi ! Dhe gjallë jemi !

Rrustem Geci – Dortmund, 2016


Nëse klikoni reklamën, këta paguajnë 0,000001 $ ... Bukur ë? :-) -- Thanks!

LINI NJË KOMENT

Ju lutem, futni komentin tuaj!
Ju lutem, futni emrin tuaj këtu