Sali Mani – përkujtim në 7 vjetorin e vdekjes…

0
962

Në kujtim të legjendës së folklorit “Artistit te Merituar Sali Mani” – në 7 vjetorin e vdekjes…
Jane te shumta shkrimet, krijimet dhe reportazhet, qe i jane kushtuar rapsodit, Artistit te Merituar Sali Mani.
Te gjitha keto ne vetevete permblidhen ne nji te vetme: Sali Mani jeton ne altarin e pavdeksisë, emri, zani dhe çiftelia e Sali Manit jetojnë aq sa jeton vete jeta.

/Gjin Musa, gazetar

Poeti Kadri Fikaj, ja si e përshkruan Sali Manin në vargjet e tij brilante:

Plot shtate vjet u bene pa ty
Kur na le me lot ne sy
Edhe sot, pas plot 7 vjeteve
Prap me lot ashtu na gjete
Tuj t’kujtue me lot e malle
Kqyrim rrugen tash e pare
Ku me t’pa rruges tuj ardhe
Tuj “besue” se t’kena gjalle
Do te kaloje ndoshta nje shekull
Pa besue se ti ke vdekur
Sepse brezat qe do te vijne
Kangen tane do ta ndijne
Do t’i shohin si dikur
Cifteline varur ne mure
Kangen tane ne ekran
Lart tek yjet EMRIN TAND
Dhe do te thone kur ta ndiejne zanin
T’GJALLE E KENA SALI MANIN

LINI NJË KOMENT

Please enter your comment!
Please enter your name here