REZULTATI I PUSHTIMIT TURK ISHTE SHKATËRRUES PËR NE

1
458

PSE DUHET ATËHERË TA DUAN E RESPEKTOJMË TURKUN E ISLAMIN?! A KAQ TUTKUN ËSHTË POPULLI SHQIPTAR?!

Realisht ne kemi humbur tepër shumë nga kjo mënyrë se si donim ta mbanim turkun e islamin në Ballkan, kur Evropa më 1878 në Konferencën e Berlinit – deri më 1912-1913 me Konferencën e Londrës, vendosi që Turqia duhej të dilte nga Ballkani.

Ne ishim i vetmi popull në Balllkan, që u poshtërua më shumë se të tjerët nga turku, iu mohua etnia dhe gjuha dhe u islamizua pa mëshirë, duke u ndarë në 4 vilajete dhe në 4 besime fetare të ndryshme. Anarkia fetare sjellë anarki shoqërore. Para se të na pushtonte turku, flitet se kemi patur një territor prej 110 mijë km. katrore si shqiptarë, dhe u ndamë në 4 vilajete në një territor prej 178 mijë km. katrore, që ishte territor i Perandorisë osmane. i bauar nga shumicë shqiptare.

Për 523 vjet pushtim, Perandoria osmane na ropi, vetëm 5 km. rrugë u shtruan, ndërsa Perandoria Austro-hungareze shtroi 400 km. rrugë në 3 vjet, pas ikjes së turkut. Kjo tregon edhe prapambetjen e madhe që morën nga pushtimi osman, përveç virusit vetë-shkatërrues të islamit. Dhe kur Evropa “kurvë” e krishterë, i la fqinjët tanë të krishterë të na copëtonin, ne mbetëm vetëm 28.700 km. katrorë territor, dhe atë e mbajtëm me ndihmën e Austrisë kryesisht dhe SHBA-ve, pasi turku nuk mund të na ndihmonte, se nuk e ka patur atë qëllim asnjëherë, edhe po të mundte, dhe ne ishim aq të dedikuar për t’i shërbyer turkut, sa si sot, harruam edhe veten. Ne nuk kishim ushtri, ashtu si sot, e nuk ishim në gjendje, të mbronim territoret tona, me forcat tona! E kush na la kaq të paasftë ne bijtë e Gjergj Kastriotit? A e çojnë këtë pyetje nëpër mend hoxhallarët e turqelinjtë shqiptarë? Pse jemi ne shqiptarët kaq të paaftë e të paorganizuar për të bërë shtet e për të regulluar punët tona si duhet?

Tani kur një njeri me arsye shikon ‘the outcome’, rezultatin e një procesi, në këtë rast, rezultatin e pushtimit turk, çfarë mund të vërehet nga ky pushtim? Mbrojtje, zhvillim, lulëzim, apo shpërdorim, poshtërim, shitje, e prapambetje?! Atëherë pra, se unë e bota çuditen, pse shqiptarët e duan kaq marrëzisht turkun, çfarë i bën shqiptarët ta duan përdhunuesin e tyre kombëtar? Fakti se turku u ka shkërdhyer racën shqiptarëve…

E tani, a duhet një popull ta respektojë veten, se do një satrap, një pushtues, që ia ka shkërdhyer racën?! Dhe a duhet bota ta respektojë këtë popull, që nuk shikon punët e interesat e veta, por ende ndërton objekte kulti për të adhuruar zotin, që ia soli një pushtues, që i shkërdheu racën?! Ky është problemi me shqiptarët, i thënë pa dorashka, që ende nuk e kanë kuptuar, e nuk duan ta kuptojnë, se kanë humbur e po humbin përditë nga ky tjetërsim i tmerrshëm, nga kjo ‘dashuri’ e pështirë për turkun e arabin.

E prandaj shqiptarët nuk e respektojnë veten dhe bota nuk i respekton shqiptarët, gjithashtu. Por si dilet nga ky rreth i ferrit? Vetëm me kuptueshmëri, me një orientim racional, duke filluar të respektojmë veten mëshumë se tjerët, dhe të ndërtojmë shtetin e kombin tonë! Duke i krijuar vlera vetes, e jo turkut e arabit, ne kemi shanse të fitojmë gradualisht edhe respektin e duhur për veten, dhe bota do të na respektojë në fund!

1 KOMENT

  1. Arben,

    Keto dite disa shimpanza muslimane ne Prizren, kerkojne rindertimin e faltores islamike, qe ishte shkaterruar ne vitin 1920!!! Dhe per kete perfiditet kane perkrahjen e kryetarit te Prizrenit mandrillit Ramadan Al Muja… qe eshte nje senill islamik. Ndersa njefar Ilir Berisha Musliman… thotë se kete e bejme per shkak te turizmit!!! Sepse faltorja gjendet te Kalaja qe eshte e vjeter ma shum se dy mije vite… por idiotet islamikë deshirojne që te e okupojne dhe te kaluaren… edhe te sotmen…, edhe tëardhmen, pra jemi ne rrezik prej Ramadan Al Mujave… e jo prej Turqise…

    Absolutisht nuk kemi armiq me te medhej se islamin, qe perpiqet te e ç’kombetarizoje kombin SHQIPTAR… ne duhet ta ndalojme idiotin Ramadan Al Muja …qe i ka 79 vita, dhe renovon faltoret e otomaneve te shkatarruara para 100 viteve!!!
    Kjo eshte njesoj sikur te thotë ky mandrill islamik, se duhet t’i kthehemi edhe shkronjave arabe te gjuhes SHQIPE… apo te rrezojme monumentet e GJERGJ KASTRIOTIT… sepse ka luftuar zdralat otomanukë…

    Shënim: Pikësëpari Turqia i ushqen këto vemje, që i shërbejnë interesave turko-islame. Edhe në Shkodër, në Kalanë “Rozafa”, ka patur një kishë, që pas pushtimit të Mehmet Fatihut – gjakatarit, u kthye në xhami. Myftiu i Shkodrës Sytari nuk don me e lanë me u ba kishë, don xhami aty… Por në Shkodër janë gjysma e popullsisë katolike, jo si në Prizren… Me këta njerëz nuk ka logjikë e arsye, janë të pjerdhur… Ata pranojnë gjithçka që u kërkohet në emër të islamit… E qeveritarët tanë palisin sytë, e mbushin xhepat… Po e rrënojnë shtetin shqiptar këta horra më shumë se turku e islami… /AÇ

LINI NJË KOMENT

Please enter your comment!
Please enter your name here