PRANVERA HYSENI TASHMË SI EMËR I NJË ASTEROIDI NË UNIVERS

0
330

Arben Çokaj

Një aspirante e astronomisë nga Kosova, e cila ka krijuar edhe grupin Astronomy Outreach of Kosova, Pranvera Hyseni, ka patur privilegjin E MADH, që emri i saj të vendoset në një Asteroid në univers, të zbuluar në vitin 2000…

Bravo Pranvera Hyseni, puna juaj ka vlejtur shumë… 🙂

Ja sqarimi i Pranverës mnë Facebook:

Është privilegj i madh për mua dhe klubin Astronomy Outreach of Kosovo që një Asteroid të emërohet me emrin tim. Vërtetë mbeta pa fjalë! Ndjehem njeriu më i lumtur në botë. Faleminderit Rik Hill dhe Minor Planet Center.

Informacione të Asteroidit:
Emri: (45687) Pranverahyseni = 1998 YE31 = 2000 EK140
Data e zbulimit: 2000-03-01 nga Catalina Sky Survey
Ç’ka janë Asteroidët: https://sq.wikipedia.org/wiki/Asteroidet

Për më shumë info, klikoni në linkun e më poshtëm:
https://minorplanetcenter.net/db_search/show_object?utf8=%E2%9C%93&object_id=45687

LINI NJË KOMENT

Please enter your comment!
Please enter your name here