Përse hebrenjtë janë të fuqishëm e muslimanët jo?

1
3126

shtypi.net, 27 shtator 2016

Shkrimi i mëposhtëm është publikuar ditën e djeshme, duke u lexuar nga më shumë se 15 mijë persona, në faqe dhe facebook. Duke qenë se pas daljes së tij nga publikimi në redaksi kanë ardhur kërkesa të shumta nga persona të cilët nuk kanë patur mundësi të njihen me të, vendosëm ta ripublikojmë përsëri. Ndërkohë bëjmë me dije se shkrimin mund ta gjeni edhe në faqen facebook të “shtypi.net”.

* * *

Për të gjithë ata që pyesin se pse muslimanët kanë ngecur në zhvillim, Prof. Nexhat Ibrahimi shpjegon në mënyrë profesionale, bazuar në fakte dhe statistika reale. Lexoni shpjegimin e profesorit:

Numri i hebrenjve në botë është 14 milionë:
– 7 milionë në Amerikë
– 5 milionë në Azi
– 2 milionë në Europë
– 100 mijë në Afrikë

Numri i muslimanëve në botë është 1,5 miliardë dhe atë:
– 1 miliardë në Azi / Lindja e afërt
– 400 milionë në Afrikë
– 44 milionë në Europë
– 6 milionë në Amerikë
– Për çdo hebrej ka 107 muslimanë

Përfundimi: 14 milionë hebrejë janë më të fuqishëm se 1,5 miliardë muslimanë Përse? Ja disa nga shkaqet:

Personalitetet që kanë kontribuar ne ndryshimin e rrjedhave te historisë janë:
Albert Einstein – hebre
Sigmund Freud – hebre
Karl Marx – hebre
Paul Samuelson – hebre
Milton Friedman – hebre

Personalitetet që kanë bërë kthesë në mjekësi janë:
– Vaccinating Needle: Benjamin Ruben – hebre
– Polio Vaccine: Jonas Salk – hebre
– Leukaemia Drug: Gertrude Elion – hebre
– Hepatitis B: Baruch Blumberg – hebre
– Syphilis Drug: Paul Ehrlich – hebre
– Neuro muscular: Elie Metchnikoff – hebre
– Endocrinology: Andrew Schally – hebre
– Cognitive therapy: Aaron Beck – hebre
– Contraceptive Pill: Gregory Pincus – hebre
– Understanding of Human Eye: G. Wald – hebre
– Embryology: Stanley Cohen – hebre
– Kidney Dialysis: Willem Kloffcame – hebre

Ftuesi të Çmimit Nobel:
Në 105 vitet e fundit 14 milionë hebrej kanë fituar 180 çmime nobelë, derisa 1.5 miliardë muslimanë kanë fituar vetëm tre Çmime Nobel.

Zbulimet që ndryshuan historinë:
– Micro – Processing Chip: Stanley Mezor hebre
– Nuclear Chain Reactor: Leo Sziland hebre
– Optical Fibre Cable: Peter Schultz hebre
– Traffic Lights: Charles Adler hebre
– Stainless Steel: Benno Strauss hebre
– Sound Movies: Isador Kisee hebre
– Telephone Microphone: Emile Berliner hebre
– Video Tape Recorder: Charles Ginsburg hebre

Firmat e fuqishme botërore:
– Polo: Ralph Lauren, hebre
– Coca Cola, hebre
– Levi’s Jeans: Levi Strauss, hebre
– Starbucks: Howard Schultz, hebre
– Google: Sergey Brin, hebre
– Dell Computers: Michael Dell, hebre
– Oracle: Larry Ellison, hebre
– DKNY: Donna Karan, hebre
– Baskin & Robbins: Irv Robbins, hebre
– Dunkin Donuts: Bill Rosenberg, hebre

Intelektualët/ politikanët me ndikim:
– Henry Kissinger, US Sec of State, hebre
– Richard Levin, President Yale University, hebre
– Alan Greenspan, US Federal Reserve, hebre
– Joseph Lieberman, hebre
– Madeleine Albright, Formar US Sec of State, hebre
– Casper Weinberger, US Sec of Defence, hebre
– Maxim Litvinov, USSR Foreign Minister, hebre
– David Marshal, Singapore Chief Minister, hebre
– Isaacs Isaacs, Gov-GenAustralia, hebre
– Benjamin Disraeli, British Statesman, hebre
– Yevgeny Primakov, Russian PM hebre
– Barry Goldwater, US Politician, hebre
– Jorge Sampaio, President Portugal, hebre
– Herb Gray, Canadian Deputy – PM, hebre
– Pierre Mendes, French PM, hebre
– Michael Howard, British Home Sec., hebre
– Bruno Kriesky, Austrian Chancellor, hebre
– Robert Rubin, US Sec of Treasury, hebre

Mediat globale dhe personalitetet influencuese:
– Wolf Blitzer, CNN – hebre
– Barbara Walters, ABC News, hebre
– EugeneMeyer, Washington Post, hebre
– Henry Grunwald, Time Magazine, hebre
– Katherine Graham, Washington Post, hebre
– Josip Lelyeld, New York Times, hebre
– Max Frankel, New York Times, hebre

Përse hebrenjtë janë aq të fuqishëm në skenën botërore e muslimanët nuk janë? Ja përse?
– Në tërë botën muslimane, prej 57 shtesh, ka vetëm 500 universitete.
– Vetëm në SHBA ka 5.758 universitete
– Asnjë universitet ne tere boten muslimane nuk bene pjese ne 500 universitetet me te mira boterore.
– Arsimimi ne boten kristiane është 90%.
– Arsimimi në botën muslimane është 40%.
– Në 15 shtete me shumicë kristiane arsimimi është 100%
– 98% të popullsisë në vendet kristiane është me shkollë fillore të kryer.
– Vetëm 50% në vendet muslimane kanë kryer shkollën fillore.
– 40% e popullsis[ në vendet kristiane studion ndonjë fakultet.
– Në vendet muslimane vetëm 2% vazhdon studimet në ndonjë fakultet.
– Në vendet me shumicë muslimane 230 shkencëtarë ka në 1 million banorë.
– Në SHBA ka 5000 shkencëtarë në 1 milion banorë .
– Në botën kristiane ka 1000 teknikë në 1 milionë banorë.
– Në tërë botën arabe ka vetëm 50 teknikë në 1 milion banorë.
– Bota muslimane shpenzon në hulumtime / zhvillim 0,2% për kokë banori.
– Bota kristiane shpenzon 5% në hulumtime/zhvillim për kokë banori.
Përfundimi: Bota muslimane nuk ka aftësi të prodhojë dije.

Mënyra tjetër për verifikim dhe shkallës dhe shtrirjes së dijes:
– Në Pakistan ka 23 gazeta për 1000 banorë;
– Në Singapor ka 460 në 1000 banorë;
– Në Angli ka 2000 tituj/ libra në një millionë banorë;
– Në Egjipt ka 20 tituj në një milionë banorë.

Përfundimi: Bota muslimane nuk ka arritur ta shtrijë dijen.
Aplikimi i dijes: Eksporti i prodhimeve HIGH-TECH:
– Pakistan 0,9%.
– Arabia Saudite 0,2%.
– Kuvajti, Maroku dhe Algjeria 0,3%.
Singapori vetëm vetë eksporton 68%.

PS: E rikthejmë për publikim shkrimin e mëposhtëm pasi në redaksi kanë ardhur kërkesa të shumta nga persona të cilët nuk kanë patur mundësi të njihen me të. Ndërkohë bëjmë me dije se shkrimin mund ta gjeni edhe në faqen facebook të “shtypi.net”.

Shënim:
— Muslimanët orientohen fuqishëm drejt fesë dhe orientimi iluzionar është irracional e për rrjedhojë jo-produktiv. Prandaj muslimanët e shumëzojnë veten me zero, e numrat pas zeros nuk kanë rëndësi. Kështu, përzierja e fesë me shtetin e pushtetin si në shoqëritë muslimane, e lë shoqërinë prapa, prandaj edhe feja islame e ka lënë në prapambetjre shoqërinë muslimane. Edhe feja çifute ka kërkesat e veta, por hebrenjtë duke parë botë me sy, kanë mundër të integrohen e të mos pengohen të gjithë, si muslimanët, në zhvillimin e tyre prej fesë!
— Diskriminimi i grave muslimane nga ana tjetër dhe lënia e tyre në injorancë, ndikon fuqishëm në prapambetjen e fëmijëve që lindin prej tyre, pasi psikika e një fëmije formohet në moshën e njohmë deri në 5-6 vjeçare, ku roli kryesor në edukimin e tyre, është pikërisht nëna e fëmijëve.  /AÇ

1 KOMENT

  1. Un mendoj se ky krahasim nuk eshte aspak real, sepse se pari nuk jane 1.5 Miliard musliman, por jane adersisht 60 milion praktikues musliman ne planete. Poashtu te gjithe hebrejt qe kane pase sukses ne USA , eshte merite e shtetit te lire te Amerikes, dhe mundesive te saja. Problemi eshte se ne shtetet afrikane dhe aziatike nuk ka liri , demkraci dhe mundesi per dituri. Ketu eshte problemi kruyesor. Pra shumica e shteteve ku jetojne arabet ose muslimanet jane shtete diktatoriale dhe si te tilla nuk lejojne hapesire per invencion apo per qfaredo perparimi. Hebre ka pase edhe ne BRSS 1918-1990…. Por kurrr asnje henre ska arrite pothuaj asgje , sepse shteti ka ndaluar zhvillimin e mendjes se lire. Hebre kampase edhe ne Spanje1932-1974) , Itali1922-1943), edhe ne shum vnede tjera diktatoriale…por nuk ka pase zhvillim as te hebrece as te tjereve……cetem te disa individeve te privilegjuar. Por nese folim per Islam si religjion athere mund te themi se aty ku Islami perzihet aty ska mendim te lire as kurfar lirie te asnje lloji. Islami eshte okupator i shum popujve , dhe viktima e pare e Islamit ka qene popullata arabe te ciles iu imponua nje religjion terrorist. Pastaj kjo filozofi terorri iu imponua edhe shum popujve tjere , nder ta eshe te disa Shqiptar. Un mendoj se populli hebre nuk eshte aq i meqem sa flitet per faktin se ata deri ne vitin 1948 nuk kishin shtetin e tyre ne te cilin do te akomodoheshin si komb. Prandaj per mua kombe te meqme jane kombet qe arriten me kohe te krijojne shtetet e tyre….Anglezet, Gjermanet, Italianet, Holandezet, Francezet, Zvicerianet, edhe shum popuj tjere ndersa popujt qe jae vonuar nenkrijimin e shteteve te tyre nuk jane popuj per tu lavderuar. Kombi Amerikan apo shteti Amerikan eshte shteti i krijuar ne menyre specifike nga popujt e pakenaqur te europes te cilet iken nga dhuna dhe varferia , qe mbreteronte ne Europe, dhe krijuan nje shtet qe eshte gjenerator i lirise per planete. AMERIKA, e qliroi europen ne LDB, dhe shum shtete tjera pas luftes se dyte boterore duke perfshi edhe Kosoven si shtet i fundit qe u qlirua , nga prangat serboRuse. Ne kete shtet edhe hebrejt edhe te gjithe te tjeret kane sukses …..por jo si hebre, shqiptar, gjerman, etj……por siAMERIKAN QE JETOJNE NE RRETHANA AMERIKANE……….

LINI NJË KOMENT

Please enter your comment!
Please enter your name here