Për ju nëna dhe motra Shqiptare

0
1313

Për ju nëna dhe motra Shqiptare

Gjin Musa

Gezuar 8 Marsin, nena dhe motra shqiptare
ky urim zemre ju vjen nga mergimi
jua percjedhim juve nena dhe motra
qe pranuat te jetoni ne ate vende
ta nbani deren e shtepis hapur
Ju o nena sa lote derdhni ne pragjet e shtepive
rrugen veshtroni,kur po ju vime ne mergimtaret,
ahe o nana sa kohe te veshtira kaluat
i bete badhe stuhive te kohes se pa meshir
sa lote derdhet ju o nena dhe motra shqiptare
sa djem percollet per gurbet?po kurre si pate me
sa 8 Marsa kaluat ne keto kohe te veshtira
sa buqeta me lule vendoset mbi varreza…
pushka gjakatare dhe jeta e gurbetit
sa nena dhe motra veshi ne te zeza,
po ju nenloke qendruat te forta
ju na mbajte gjadhe edhe ne ketu ne gurbet
fjala e juaje ishte rruga e jetes per ne qe emigruam.
Gjithmon na dhat nji porosi,
amanet kujdesi per jeten tuaje… bir kujdes ne dheun e huaje.
Po nena dhe motra ne qe jemi ne mergim
ju percjedhim ne çdo 8 Mars
Gezuar festen,nena dhe motra shqiptare.
juve qe nuk jetoni ju themi vetem nji fjale
amaanetet qe ju na late, na jene bere drit ketu ne mergim.
Gezuar festen gruaja shqiptare
Ti mbetesh gjithmon krenare si alpet koke larta
ti je Shqiptare e paster si bora mbi Jezerc
Gezuar te pershendes me keto pake rreshta.
Gezuar 8 Marsin… nga mergimi.


Nëse klikoni reklamën, këta paguajnë 0,000001 $ ... Bukur ë? :-) -- Thanks!

LINI NJË KOMENT

Ju lutem, futni komentin tuaj!
Ju lutem, futni emrin tuaj këtu