Pasaporta gjermane më e forta në botë – ja renditja

0
2788

nga voal.ch | 1 mars 2016

Të kesh pasaportë gjermane, ke privilegjin të shkosh në 177 vende nëpër botë pa pasur nevojë të marrësh vizë. Ndërsa me atë të Kosovës mund të shkosh në 38 vende pa pasur nevojë për vizë.

Me pasaportën e Shqipërisë, ai që e ka mund të udhëtojë pa vizë në 98 shtete. Shqipëria renditet e 53-ta për këtë mundësi.

Po ngarkohet...
Nëse klikoni reklamën, këta paguajnë 0,000001 $ ... Bukur ë? :-) -- Thanks!

Sipas “Henley and Partners” rezulton se gjermanët kanë pasaportën më të fuqishme në botë. Ata që e kanë këtë dokument mund të udhëtojnë pa viza në 177 shtete nga 218 të mundshme. Në vendin e dytë renditet pasaporta suedeze, me një vend më pak, ndërsa me 175 vende të lejuara pa pasur nevojën e një vize, vendin e tretë e ndajnë Finlanda, Franca, Italia, Spanja dhe Britania.

Mbajtësit e pasaportës amerikane mund të lëvizin në 174 shtete, njësoj si ata me pasaportë të Belgjikës, Danimarkës dhe Holandës.

Ndër vendet e rajonit, më së miri renditet Serbia, e 43-ta, e cila ndiqet nga Maqedonia e 45-ta, Mali i Zi i 47-ti, kurse BeH është e 52-ta.

Renditja e bërë nga firma e konsultimeve globale “Henley and Partners”, e cila është e specializuar në planifikimet e çështjeve rezidenciale dhe të shtetësisë, mbyllet me Afganistanit, shtetasit e të cilit mund të lëvizin lirshëm vetëm në 25 shtete në botë.

Renditja, vendi, udhëtimi pa viza:

1. Gjermania, 177
2. Suedia, 176
3. Finlanda, Franca, Italia, Spanja, Britania, 175
4. Belgjika, Danimarka, Hollanda, SHBA 174
5. Austria, Japonia, Singapori, 173
6. Kanadaja, Irlanda (Republic of), Korea (Republic of, South), Luksemburgu, Norvegjia, Portugalia, Zvicra, 172
7. Greqia, Zelanda, 171
8. Australia, 169
9. Malta, 168
10. Hungaria, Czech Republic, Islanda, 167


Nëse klikoni reklamën, këta paguajnë 0,000001 $ ... Bukur ë? :-) -- Thanks!

LINI NJË KOMENT

Ju lutem, futni komentin tuaj!
Ju lutem, futni emrin tuaj këtu