Nuk na duhet shteti më përsonalitete karikaturiale

0
1035
Po ngarkohet...

Koment

Nga Skënder MULLIQI

Gjeneratat e vjetra një jetë të tërë e kan kaluar në vendin e tyre. Nuk janë shpërngulur edhe pse kanë pasur shumë arsye. Shumë vështirë ka qenë të jetosh për 100 vjet i okupuar nga serbosllavët, t’i durosh gjitha ato tortura psiqike dhe fizike deri në vdekje. Shovenistët serb më UDB-në famëkeqe kanë zgjedhur metodat më të ndyta karshi shqiptarëve për t’i nënështruar. Na kan ba dëme të mëdha duke na detyruar të shpërgulemi për në Turqi e vende tjera perëndimore, por kurrë ta braktisim masovikisht vendin. Shqiptarët i kan duruar rrahjët, burgosjet, e përsekutimet. Me 1999 shovenistët serb tentuan që të bëjnë spastrimin etnik në krye më kriminelin, Sllobodan Miloshevin.

Po ngarkohet...
Nëse klikoni reklamën, këta paguajnë 0,000001 $ ... Bukur ë? :-) -- Thanks!

U mashtruan në politikëbërjën e tyre. Shqiptarët e kishin të drejtën legjitime për të jetuar në tokën e tyre. E fituam luftën së na ndihmuan miqët tanë tradicional të Evropës dhe Amerika mike. I bombarduan caqët kriminale serbe, dhe kështu e ndalën makinerinë shfarosëse të ushtrisë dhe paramilatarëve të Serbisë fashiste. Rezistenca shqiptare dhe kthimi rezultoi më sukses të manhnitshem. Për një kohë shumë të shkurtër shumë të larguar u kthyen në Kosovë. U bë rindërtmi i vendit nga germadhat e luftës.

Por,liria e shumë pritur nuk na erdhi ashtu edhe si e kemi paramenduar shumica. Kosova është një vend i vogël për ti duruar torturat në vazhdimësi. Forma e zgjedhur e sundimit të garniturave që erdhen në pushtet është rrugë e gabuar. Vrasjët politike që ndodhën, korrupcioni i lartë dhe shumë dukuri tjera negative bën që mos të jetojmë mirë. Një kategori e madhe po luftojnë për mbijetesë. Ende shumë familje po jetojnë shumë keq. Ky acar dimri shumë kënd e gjetur pa kulm mbi kokë. Këta politikan, po të digjet vendi nuk japin llogari para popullit për qka janë të obliguar. Me çka nuk u përballë njeriu i ynë gjatë këtyre viteve. Edhe torturat psiqike që po na bëhën e kan një fund.

Këta njerëz shumë e kanë lartësuar vetën. Këta po tregohen agresiv duke menduar se nuk ka kush ti ndalon në rrugën të cilën ata po e cilësojnë si të mirë. Jo sinqeriteti dhe veprimet perfide në menyre permanente të tyre, janë duke na shkaktuar dëme të medha. Kosovës i nevoiten procese pozitive për ta kaluar më shpejt fazën e tranzicionit. Me ata të cilët janë mbushur haram, vështirë arrihet deri prosperiteti. Kosova është bërë objekt i ekspriminteve. Kosova është bërë vend i lotëve, është bërë vend i dhembjës së madhe, vend nga i cili se cilën ditë po largohen rinia jonë.

Kosova është bërë vend ku njerëzilleku tashmë e ka humbur kuptimin. Ne e dimë gjithë së ende armiqët tanë e dëshirojnë satanizimin e Kosovës. Por, edhe me keq kur satanizimi po na vjenë edhe nga mbrenda. Nuk na nevoiten proceset negative, këto duhet të ndalën. Nuk na duhen as mitet dhe mitizimet e rreme. Nuk na duhet as shteti me përsonalitete karikaturiale. Mjaftë ishim të robëruar nga sistemi u huaj monist jugosllav. Nuk na duhet as shteti ku lartësohën hajnat dhe hoshtaplerët e të gjitha ngjyrave. Nuk na duhet shteti ku qytetarët janë të rendit të dytë. Nuk na duhet toka e premtuar, kur i kemi të gjitha mundësit që të ardhmën të ndërtojmë në tokën tonë. Çdo rrugëtim i keq sigurisht që do të na kushton shumë. Secila ditë është e vlefshme për Kosvën. Ka ardhur koha që proceset të marrin të mbarën, sepse historia do të na mallkon…


Nëse klikoni reklamën, këta paguajnë 0,000001 $ ... Bukur ë? :-) -- Thanks!

LINI NJË KOMENT

Ju lutem, futni komentin tuaj!
Ju lutem, futni emrin tuaj këtu