“Njerëzit e mi, populli im, krenaria ime!”

1
2244

Amina Nurovic AG

Unë nuk turpërohem nga kjo Shqipnonjë dhe nga keta njerëz, nuk e di përse do të duhej turpëruar, kur ata janë njerëzit e mi, populli im, krenaria ime!

Gjeografi Ismet Azizi nga Gjilani, themelues i Shoqatës Kosova për Sanxhakun, sjellë një rrëfim prekës e emocional të nxënëses së Shkollës së Mesme të Novi Pazarit, Amina Nurvic AG…

Ismet Azizi: “Miqë të nderuar, lexoni ata që kuptojnë këtë gjuhë të cilen e flet kjo trimëreshë. Ata që nuk e kuptojnë le të mundohen ta përkthejnë nëpërmjet trate.google.com. Kjo vajzë flet dhe prononcohet haptas pa fije frige për lidhjet e Sanxhakut me Kosovën. Gjykon ata që përkrahin kriminelët, ata që mohojnë të kaluarën e tyre, atë që kanë harruar përkrahjene vllëzërve të tyre nga Kosova, në rastet më të vështira gjatë historisë, nga shfarrosja çetnike… Amina Nurovic AG është nxënëse e shkollës së mesme në N. Pazar.”
PS! Fjalorit identifikues fetarist të saj nuk duhet dhënë rëndësi…

———- Përkthimi pak a shumë me Google Translate, i origjinalit, më poshtë: ————
Unë kam qenë shqiponjë dhe këta njerëz nuk janë turp për mua, unë nuk e di pse unë duhet të kem turp, për shkak se ata janë të mitë, populli im, krenaria ime! Dhe ju jeni të zënë ngushtë për shkak të famës së atyre që na masakruan, (drali), përdhunuan dhe vranë. Ju mund të jeni të turpërua, mbani fytyrën e zezë për shkak se na keni shitur, vëllezër e motra nga Kosova, të cilët janë ende me ne. Ju keni shitur Heroin Acif-Effendi, një burrë që rrinte me ne, që ne u shpëtuan nga çetnikët, së bashku me heroin e Kosovës, Shaban Polluzhën. Ju keni shitur Sanxhakun për pak para, ju duhet të përballeni me nderin tuaj.

Unë nuk jam e zënë ngushtë në këtë zinxhir (pallto shqiptare e armëve). I veshim ato me krenari, unë e veshi atë, sepse unë i dua dhe i respektoj vëllezërit dhe motrat e mia nga Kosova, ju duhet t’u vijë turp, kryesisht vajza nga Sanxhaku, sepse ngritjen e imazhit të djalit çetnik Veljko Raznatovic, bir i nënës çetnike. Turp për ju! Turp për ju! urrejtja e tyre, dhe njerëzit e zmadhuar … dhe njerëz të tjerë me prerje koke. Vajzë jam, por nuk mbaj më, sepse unë jam e guximshme, se shumica prej jush që mendojnë se u bie në kokë për të vërtetën, që nuk shohin përtej hundës së tyre.

Ndërsa ju heronjve: Ceca, Veljko, Anastasia, Arkan, familja çetnik, Drazha Mihajlovic, kam heronjtë e mi muslimanë: Acif Effendi, Adem Jashari, Shaban Polluzha, Hamëz Jashari, Shaban Jashari, Agim Ramadani, Zahir Pajaziti, Naser Oriç, Alija Izetbegoviç, besoj në heronjtë e njerëzve nga Ushtria UÇK, besoj në heronjtë e njerëzve nga të Ushtriae Bosnjës dhe Hercegovinës. Për mua janë heronj të gjithë ata që kanë mbrojtur muslimanët, motrën time, vëllain tim.

Unë jam krenare! KRENARE NË SHQIPEn TIME GRB, Bosnjen dhe Hercegovinën time. Unë nuk kam turp, AKTAKUZA ime kundër serbëve dhe krimet ndaj myslimanëve, unë nuk kam frikë të flas. Frikë kam vetëm prej All-llahut të çmuar, se nga një popull kurrë frikë NUK KAM, DHE AS QE DO TË KEM.

——— Origjinali në serbisht ———–

Ja se ovog orla i ovih ljudi ne sramim, ne znam zbog cega bih, jer su oni moji, moj narod, moj ponos! A vi se sramite jer velicate one koju su nas klali, drali, silovali, ubijali. Vi se sramite, nosite crn obraz jer ste prodali nas, prodali ste bracu i sestre sa Kosova koji su uvek uz nas bili. Prodali ste Heroja Acif-efendiju, coveka koji je stao uz nas, koji nas je odbranio od cetnika, zajedno sa Herojem s Kosova, Shabanom Polluzhom. Prodali ste Sandzak za malo novca, vas obraz, vasu cast.

Mene nije sramota ovog lanca (albanski grb). Ja to nosim s ponosom, ja to nosim jer volim i postujem moju bracu i sestre s Kosova, vas treba da bude sramota, vecinom devojke iz Sandzaka, jer postavljate slike cetnickog sina Veljka Raznatovica, od oca cetnika i majke cetnikuse. Sramite se! Stidite se! Svoje mrzite, a tudje velicate. Svoje gazite, a tudje na glavi drzite. Devojka sam, ali to me ne sprecava, jer sam hrabrija od vecine vas koji cutite, koji spustate glavu pred istinom, koji ne vidite dalje od nosa.

Dok su vama heroji: Ceca, Veljko, Anastasija, Arkan, cetnicke porodice, Draza Mihajlovic, meni su Heroji moji Muslimani: Acif-efendija, Adem Jashari, Shaban Polluzha, Hamez Jashari, Shaban Jashari, Agim Ramadani, Zahir Pajaziti, Naser Oric, Alija Izetbegovic, meni su Heroji ljudi iz Armije UCK(OVK), meni su Heroji ljudi iz armije Bosne i Hercegovine. Meni su Heroji svi oni koju su branili Moje Muslimane, Moje sestre, moju bracu.

JA SAM PONOSNA! PONOSNA NA MOJE ALBANCE, NA MOJ ALBANSKI GRB, NA MOJU BOSNU I HERCEGOVINU. JA SE NE SRAMIM, MOJA JE GLAVA PODIGNUTA I PRED SRBIMA I PRED MUSLIMANIMA I NIJE ME STRAH DA PRICAM OVO, STRAH ME JEDINO OD ALLAHA DRAGOG, A OD LJUDI NIKAD ME STRAH NIJE BILO, A NITI CE ME BITI.

1 KOMENT

  1. Ju lumte, urimi im dhe i familjes sime eshte per ju, per vllaznit Sangjakli dhe e luti zotin e madhnushem qe Kosova e Sangjaku te behen nji si dikure. Ju pershendes nga Kosova dhe shpresoj e besoj qe shpej do te vjen dita qe shkollat shqipe te lulzojne gjithandej Sangjakut.

LINI NJË KOMENT

Please enter your comment!
Please enter your name here