NESE NUK BESONI, XHIHADI PO VJEN!

0
3752
Po ngarkohet...

Redon Duraku

Hoxha Ekrem Avdiu nga Tavniku i Mitrovices me 20 Dhjetor, priti një celul të “ushtarve të Allahut” në shtëpin e tij. Celula ushtarake, kryesishtë perbëhej nga ish-nxenes të Medresesë, tani studentë të fakultetit të shkencave islame në Prishtinë. Takime të tilla zakonisht bëheshin nëpër xhami, por pasi që organet e sigirisë vunë nën lupë objektet fetare, predikuesit radikalë ndryshuan taktiken. Takimet (konsultimet) bëhen në ambiente të mbyllura dhe në sekret.

Mjerisht, Bashkëshkësia Islame e Kosoves (BIK) “dështoi” që t’i kontrollonte shërbyesit e saj, por nuk përjashtohet mundësia që aktivitete të tilla të ndodhin edhe me dijenin e Bik-ut.


Loading…
Po ngarkohet...
Nëse klikoni reklamën, këta paguajnë 0,000001 $ ... Bukur ë? :-) -- Thanks!


Sipas ligjit, njerëzve të rëndomtë ju ndalohet bartja e uniformave ushtarake dhe kjo paraqet shkelje të ligjit që ndalon uniforma në vende publike. Ligji, i cili në mënyrë të veçantë ndalon uniformat që shprehin pikëpamje politike dhe ushtarake në publik. Pamjet e tilla kanë një efekt “të qëllimshëm, frikësues dhe militant”. Ekrem Avdiu eshtë figurë e profilit të lartë të klerikëve kosovarë, dhe është akuzuar se ka nxitur të rinjtë të bëhen pjesë e organizatave terroriste Al-Nusra dhe ISIS në Siri dhe Irak, ku deri tani disa kosovarë janë konfirmuar si të vrarë.


Nëse klikoni reklamën, këta paguajnë 0,000001 $ ... Bukur ë? :-) -- Thanks!

LINI NJË KOMENT

Ju lutem, futni komentin tuaj!
Ju lutem, futni emrin tuaj këtu