NËNËS SË TOKËS

0
564

NËNËS SË TOKËSpoezi kushtuar, Nënë Terezes

Në poetikën e besimit fetar
Nënë Terezë- nënë Gonxhe
Ji nëna e të gjitha nënave
je nderi dhe adhurimi ynë

Në këtë planet të kaltërt
toka do më shumë shëndet
më shumë ré me shi, dhe
më tepër të mbjella në ara

E ardhë në jetë nga “lejleku”
me shtetësi krejt shqiptare
t´i bëre që të shumëzohet
besimi për jetën në tokë

Në këtë mesditë njerëzoe
ji nëna jonë e shenjtëruar
je dashuria e të gjithë neve
je nëna e të gjithë botës

Rrustem Geci – Dortmund 2016

LINI NJË KOMENT

Please enter your comment!
Please enter your name here