NË LIDHJE ME ISLAMIN – TË SHKOSH PËR LESH HARAPI

0
1149
Po ngarkohet...

Arben Çokaj

Ka shqiptarë të mirë, që nuk i pengon feja islame, të mendojnë shqiptarisht. Por ka një problem këtu me islamin, që nuk duhet injoruar. Ai është më tepër se fe, është ideologji, me të cilën turko-arabët po synojnë të “pushtojnë” botën. Pra, kemi të bëjmë me anën ideologjike e ushtarake të islamit, me lidhjen e tij me pushtetin e politikën.

Nëse krishtërimi sot është ndarë nga shteti, nga politika, shtetet Perëndimore janë laike, kjo nuk ka ndodhur me islamin, dhe ligjet primitive të sheriatit ende funksionojnë në disa vende muslimane dhe në mendjen e disa njerëzve.

Po ngarkohet...
Nëse klikoni reklamën, këta paguajnë 0,000001 $ ... Bukur ë? :-) -- Thanks!

Tek shqiptarët feja nuk ka qenë kurrë aq e fortë sa t’i mposhtë ndjenat kombëtare, e kjo na ka mbajtur gjallë kaq sa kemi e kaq sa jemi. Por a jemi të kënaqur me këtë gjendje ku ndodhemi sot, si populli më i paorganizuar dhe më i prapambetur në Evropë? A ka lidfhje kjo me islamin? Mendoj se ka, dhe duhet një sqarim më i gjatë për ta argumentuar.

Por ne të marrim parasysh faktin se musliman është ai person që thotë se është i tillë, ndonëse pi alkool e nuk falet/lutet fare, dhe kjo shkon deri te ai person, që jep jetën për islamin, me idenë se do të shpërblehet me 72 virgjëresha pas vdekjes. CNN kishte një sqarim këto kohë, ku një dijetar i Kur’anit e sqaronte fjalën për “virgjëresha” në Kur’an, si rrush i thatë, rozina. Pra, muslimanët po e japin jetën si qeni për rrush, e kujtojnë se po e japin jetën për virgjëresha! E ky është problemi.

Janë 70 milion arabë analfabetë dhe vendet arabe nuk punojnë të zhvillojnë e shkollojnë popullsinë e tyre, por po harxhojnë para për të ndërtuar xhamia në trojet shqiptare dhe paguajnë edhe për të bërë modele arabe në shoqërinë shqptare e më gjerë, duke i mbuluar ato me hixhab e burka.

Tani pyetja është, përse e bëjnë këtë? E bëjnë se na duan? Jo. E bëjnë se duan të na bëjnë të mjerë si veten dhe duan të na mbajnë nën ndikimin e tyre të marrë! Përderisa ne kemi një përplasje në mes qytetërimeve, cilit qytetërim duan shqiptarët atëherë t’i përkasin? Qytetërimit arabo-turk, apo atij Perëndimor? Cili na shërben më mirë ne si model zhvillimi? Mendoj se e dimë të gjithë që është Perëndimi, që ngahoxhai mirë e deri te hoxhabudallë. Atëherë përsee pra po flirtojmë me ideologjinë islame në këtë ambivalencë absurde, e kundër interesave tona? Kur islami na ofron kaq shumë prapambetje e injorancë, e ndoshta edhe konfklikte për shoqërinë tonë? Kjo si duket vjen ngaqë nuk janë sqaruar mirë këto gjëra për popullsinë tonë dhe se kemi ende një pjesë të madhe tëshoqërisë të paditur e injorante.

Nëse Italia është shtet me shumicën e krishterë, përse Departamenti Amerikan i Shtetit nuk e quan Italinë Christian Country? Apo Gjermaninë, Danimarkën? Pse ata na quajnë ne Muslim Country atëherë? Se qarqet turko-arabe, që kanë marrë gushë nga përkëdhelja prej Obamës e Hillary-t, po duasn edhe ne shqiptarëve të na paraqesin me identitetin “muslim”. Por ne jemi shqiptarë more të mjerë! E kjo mendoj se ne nuk na shërben, se jemi shqiptarë e evropianë dhe kemi shtet laik. Atëherë pra, përse po na paragjykojnë?

Sepse jemi një popull i prapambetur si muslimanët e tjerë, politikanët tanë po na i blen turku, arabi e serbi, dhe ne po na tërheqin si lopën për lagu, e po na fusin në familen e vendeve muslimane, pasi eZani i thyen ligjet demokratike me zhurmën shurdhuese arabe me altoparlante, e shqiptarët në vend që të punojnë, po mblidhen në sheshe e rrugë si bagëtia, dhe po demonstrojnë forcë, duke u lutur në ditën e Bajramit, kur ne kemi interesa e synim të shkojmë drejt Perëndimit, e jo drejt Lindjes.

Në këtë kontekst, ne duhet të tregohemi të kujdesshëm, ka hoxhallarë të mirë e të këqinj, por janë hoxhallarë, që si pikënisje i shërbejnë islamit, ideologjisë arabe që nuk njeh kombe, njeh vetëm nënshtrim e skllavërim para All’ahut që nuk ka fakte shkencore se ekziston, e para Muhamedit që ka vdekë, i helmuar me mish deleje nga skllavja çifute dhe i pambrojtur nga All’ashu i tij i gjithëfuqishëm i pretenduar… dhe përfitimet realisht i marrin Erdogani e sheikët arabë.

Dje u sakrifikuiam për komunizmin, duke kujtuar se po bëjmë një nam të madh. Sot rrezikojmë të sakrifikohemi realisht për islamin, që është më i keq e më i prapambetur se komunizmi. Prandaj është detyrë e çdo intelektuali shqiptar, që të ndërgjegjësojë me aq sa mundet shoqërinë tonë për rrezikun islamik, se kufirin nuk mund ta vëmë në spektrin e muslimanëve, që nga ai që thotë se është musliman e nuk falet , por pi alkool, e deri te xhihadisti që jep jetën për marri, për rrush të thatë. Kësaj i thonë të shkosh për lesh harapi! Prandaj duhet të tregohemi më të zgjuar në këto kohë, ta dekurajojmë fenë, islamin në këtë rast, e të nxjerrim në dritë si më me vlerë, interesat tona kombëtare si popull!


Nëse klikoni reklamën, këta paguajnë 0,000001 $ ... Bukur ë? :-) -- Thanks!

LINI NJË KOMENT

Ju lutem, futni komentin tuaj!
Ju lutem, futni emrin tuaj këtu