Myslimanë janë më pak se 10% e shqiptarëve në Kosovë

2
458

Nga Gani MEHMETAJ, 20 nëntor 2015

Nuk i kuptoj propagandistët islamikë, se si i fusin në thesin e myslimanëve ateistët, agnostikët, teistët, të papërcaktuarit, që janë shumica, apo ata që tashmë në masë po i kthehen krishterimit – fesë së të parëve të tyre arbërorë.

Përsëritja e vazhdueshme e të parit të Bashkësisë Islame se në Kosovë shumica janë myslimanë, është gënjeshtër. Mbi këtë gënjeshtër të përsëritur më mijëra herë, fatkeqësisht mbështeten deklaratat e medieve ndërkombëtare. Si mund t’i fusin në thesin e myslimanëve mbi 90 për qind të shqiptarëve, kur pjesa dërmuese e tyre kurrë nuk kanë shkuar në xhami, kurrë nuk janë pagëzuar sipas riteve myslimane, kurrë nuk i kanë respektuar traditat islamike etj.

Nëse propagandistët islamikë mbështetën në regjistrimin e fundit të popullsisë, atëherë e mashtrojnë opinionin dyfish, sepse të gjithë e dinë se ky regjistrim ishte i falsifikuar, sidomos në aspektin fetar; ministri që e udhëhoqi regjistrimin e shqiptarëve ishte turk, i caktuar nga Turqia, e jo i zgjedhur nga Kosova; ekipi i regjistrimit ishin të papërgatitur e amatorë, e tha njëri nga regjistruesit në konferencën e shtypit; shpërtheu skandali kur dolën zërat nga brenda, se kartelat e regjistrimit tashmë janë plotësuar; popullata shqiptare u zvogëlua për 300 mijë veta, etj.

Prandaj, sipas shumë të dhënave: shqiptarë myslimanë në Kosovë janë më pak se 10 për qind e popullatës, të pagëzuar sipas riteve myslimane janë edhe më pak, ndërsa më pak 3 për qind shkojnë në xhami. Këtë e thonë me zemër plasje edhe hoxhallarët.

Prej nga alkimia e 90 për qind të shqiptarëve myslimanë? Pse përsëriten gënjeshtrat islamike kudo e kurdo?

Por në mungesë të numrave, islamikët janë shumë të zhurmshëm, agresivë e militantë, reagojnë me nervozë si serbët dikur, kur na kundërviheshin dhunshëm.

Nga ribotimi i plotësuar i librit: “A di Zoti shqip”

2 KOMENTE

  1. Gani Al Mehmetoglu,
    Ne Kosove jane 812 faltore islamike, ne te cilat ne baza ditore frekuentojne dhe praktiojne religjionin musliman afersisht 28-30 mije musliman. Pra ky eshte numri me i perafert te atyre qe e quajnë vehten Musliman. Ne BIK, sipas statostikave te tyre …anetaresine islamike ne tre vitet e fundit e paguajne 15-16 mije Musliman. Duke e marr parasysh se ne numrin e 30 praktikuesve te religjionit isla ik… 8 deri 9 mije jane muslima te konvertuar nga popullata Rome, Turke, Hashkalike dhe Boshnjake… del se numri i Muskimaneve te konvertuar nga SHQIPTARET… eshte 20-22 mije, duke i perfshi edhe nja 1000 femra muslimane…

    Prandaj numri i muslimanëve ne Kosove eshte 1 deri 1.5% …, e kursesi 10% siç pandehni ju i nderuar musliman Gani Al Mehmetogllü.

  2. I nderuar Gani, njeriu bazohet se pari ne censusin e popullsise te vitit 2011, qe njihet zyrtarishte jane deklaruar 95,61 %, katolik 2,21% dhe ortodoks 1,49 %. A shkojne ne Xhami apo ne Kishe, nuk matet. A paguajne taksat apo nuk i paguajne prap nuk matet. Nese shikojme se sa jane Musliman shqiptaret, duhet te shikojme jeten dhe te vepruarit te tyre, qe nga festat e lindjes, fejeses marteses, festat fetare. Psataj ceremonine e vdekjes. Rrethprerja eshte tradidte tek islami. Nese nuk je besimtar atehe]er nuk e ben femine synet (rrethprene). Sa jane te tille ne Kosove qe nuk e bejne femine synet? Mishi i derrit nuk perdoret per shkake te ndalesave qe ben feja, nese je sekular, apo jo besimtar islam ateher e hane mishin e derrit. Sa ka te tille ne Kosove qe e hane mishin e derrit. Sa shitore sa retsaurante perdorin mishin e derrit?! Keni pare qytete ne Kosove si boshatisen per Ramazan, nese je sekular dhe jo besimtar, ateher]e nuk verehet kjo ne qytet. Sa kane reaguar kunder fanatizmit fetar, ku jane ata jo besimtar]e? Nje numer shume i vogel ka dale kunder dhe kritik ndaj fundamentalizmit. Shumica heshten, ben sikur nuk po ndodh]e asgje. Kosova eshte vend islamik dhe vendi me islamik ne Evrope me 95,61% te popullsise. Me 10.887 km² me 1.800.000 banore, i ke mbi 812 Xhami. Kjo te tregon sa besimtar dhe sa islamik eshte ky vend.

LINI NJË KOMENT

Please enter your comment!
Please enter your name here