MIRËQENIA NË BOTË, JA VENDI QË ZË SHQIPËRIA!

0
472

Dritare.net, 07/06/2016

Në një raport zyrtar të mirëqenies në botë, Shqipëria ka zënë një ndër vendet në fundin e listës së renditjeve. Në raportin e mirëqenies nga “Goodcountry.org”, Shqipëria është renditur në vendin e 108, si vend më mirëqenie të ulët, nga 163 vende që janë gjithsej.

Në këtë renditje na ka lënë pas: Kyrgystani, Palau, Peruja apo Uganda. Ndërsa poshtë vendit tonë janë renditur vende jo me ndonjë rëndësi të madhe si Togo, Tanzania apo Liberia. Sipas raportit, siguria në vendin tonë është problemi i parë më kryesor, duke u renditur në vendin e 148 nga 163 vende.

Problemet e tjera të rëndësishme që pasojnë çështjen e sigurisë dhe paqes janë shëndeti dhe mirëqenia me renditje 126 nga 163. Në vend të parë për mirëqenien është Suedia dhe në vend të fundit Libia.

LINI NJË KOMENT

Please enter your comment!
Please enter your name here