Kumanova është bërë varri i shqiptarëve ?!

0
421

Pas vrasjës së Almirit 4 vjeçar

Nga Skënder MULLIQI

Mjaft kujë e vaj nën çatitë tona. Mjaft më varre që po na i hapin bishat serbo-maqedonase në trojet tona etnike. Na i vranë dhe masakruan në Kosovë gjatë luftës bishat serbe afër 1400 fëmijë. Po na i vrasin prapë fëmijët dhe bijtë tanë bishat maqedonase. Po na vrasin do hiça, të cilëve ka ardhur koha më ua treguar vendin. Vrastarët e tipit shoven të Nikolla Gruevskit dhe argatëve të tij, sigurisht së do t’u ndalet turri, të cilët nuk po e dinë as Zotin për Zot. Të jetosh i rrethuar në të katër anët më armiqë serbosllavë, nuk ka më vështirë.

Ne shqiptarët e patem fatin e keq. Nuk ka njeriu së si të mbetet indiferent karshi vrasjëve makabre, për të cilat po ndëgjojmë aq shpesh. Një vrasje e cila na tronditi të gjithëve nga vargu i vrasjeve në Maqedoni është edhe vrasja mizore e Almirit 4 vjeçar nga Kumanova. Ky qytet është bërë varri i shqiptarëve nga shovenistet sllavomaqedonas. Ende pa u tharë gjaku i djemëve më të mirë të kombit, të ekzekutuar nga kriminelët maqedonë në pushtet, u shtyp pa fije mëshire një filiz, i cili sa po e kishte parë botën.

U shua jeta e Almirit nga ata të cilët nuk po pushojnë të rrahin dhe vrasin shqiptarë, sa herë që po deshirojnë në tokën e tyre. Bishat maqedonase janë çuar peshë, duke vepruar pa rreshtur kunder shqiptareve më të drejta të nëpërkëmbura në këtë republikë. Kanibalët në këtë republikë banane nuk po ngopën më gjakun e shqiptareve. Vranë Almirin dhe plagosën edhe dy anëtarë të familjës të Sedat Aliut, babait të voglushit. Pesha e dhembjës është e madhe, sa edhe vetë vrasja e Almirit.

Shfryerjët e mllefit anti-shqiptarë të maqedonasve të pa identitet, nuk ishte dashur në asnjë mënyrë të heshtet. Kumanova sikur nuk ekziston më. Kumanova po përjeton ditët më të vështira. Kumanova është bërë sinonim i vrasjeve dhe rrënimit të çdo vlere shqiptare. Vrastari Boban Iliq dhe bobanet tjerë, mos të kalojnë pa u ndeshkuar për këtë akt qyqarë të një njeriu qyqarë. Na qëlluan në pushtete do njerëz jo të fortë sa duhet të kombit. Do njerëz të cilët për një copë pushtet dhe për një grusht groshë, po i shesin vlerat tona kombëtare.

Sikur të kishim njerëz më kredibilë në pushtete si në Shqipëri, Kosovë dhe Maqedoni, nuk do të kishim pasur gjithë këtë zullum nga armiqët tanë. Nuk do ta kishim as vrasjën e Almirit. Edhe kjo vrasaje do të mbetet në ndërgjën tonë të vrarë. Patriotizmi nuk matet për një moment të caktuar. Patriotizmi matet secilën orë, ditë, muaj dhe vite. Këto regjime neokomuniste në Tiranë, Prishtinë dhe Shkup në pushtet më sllavomaqedonasit, nuk janë duke i mbrojtur mirë interesat e shqiptareve në trojët etnike. Mos të lejojmë që vrasjet të na bwhën pjesë e jetës sonë. Mos të mbesim qw pas secilës vrasje apo humbje të fëmijeve tanë të lutëmi që mos të na përsiten më aktet e tilla. Vrasja e Almirit është gjaku që nuk falet…

LINI NJË KOMENT

Please enter your comment!
Please enter your name here