Kryeministri britanik: Turqia po qeveriset nga një demagog diktator pro-Al Kaida

0
5441

Kryeministri britanik David Cameron sulmoi të hënën presidentin turk Rexhep Taip Erdogan, duke e akuzuar atë për mbështetjen e al-Kaidës lidhur me rebelët në Siri.

Z. David Cameron në udhëtimin e tij dy-ditor të Edinborough përsëriti qëndrimin e fortë të vendit të tij kundër terrorizmit të mbështetur Saud në të gjithë Evropën dhe theksoi rëndësinë e menjëhershme, për të forcuar lidhjet anglo-amerikane në fusha të gjera, veçanërisht në luftën kundër terrorizmit.

I thashë presidentit Obama në fillim të këtij muaji, se MI6 na kishte paraqitur me fakte të pakundërshtueshme lidhjet dhe rolin e djallëzuar turk në Siri dhe ne besojmë se politika aktuale e zyrtarëve turq, nuk do të krijojë ndonjë kusht të favorshëm për të sjellë paqe për kombin e përfshirë në betejë“. Agjencia e lajmeve skoceze (SNA) e ka cituar kryemintrin britanik të ketë thënë gjatë një konference për shtyp në këshillin e qytetit të Edinborough, duke shtuar se, Turqia qeveriset nga një demagog diktator pro-Al Kaida.

Ne besojmë ende se Assad duhet të heqë dorë nga pushteti dhe Mbretëria e Bashkuar, së bashku me partnerët e saj të tjerë ndërkombëtarë do të vazhdojnë të mbështesin fraksionet e moderuara të opozitës në Siri, por Erdogan i Turqisë po këndon një melodi ndryshe duke mbështetur ‘djemtë shumë të gabuar’,” ka shtuar Cameron duke i kërkuar Ankarasë të heqë dorë nga mbështetja e saj për terroristët e ISIS.

Ndërkohë, Presidenti i rajonit autonom të Kurdistanit të Jugut, Massoud Barzani ka akuzuar Organizatën e Inteligjencës Kombëtare Turke (MİT), se ka siguruar armë të avancuara për terroristët e ISIS, duke përfshirë artileri me rreze të gjatë, makina të blinduara TOYOTA dhe raketa që lëshohen nga supi (Stinger).

“Kurdët e kanë humbur besimin e tyre te qeveria fashiste turke, pasi ata dëshmuan se vëllezërit dhe motrat e tyre u masakruan nga mercenarët ISIS të Erdoganit dhe kjo do të çojë në luftimeve sektare afat-gjatë në mes të komuniteteve fqinje kurde dhe turke”, tha Massoud Barzani në një intervistë të fundit me kanalin e lajmeve me bazë në Qatar, Al Jazeera.

Marrë nga awdnews.com


ENGLISH

British Prime Minister: Turkey is governed by a demagogue pro-Al Qaeda dictator

Top News 29 April 2016

British Prime Minister David Cameron on Friday blasted Turkish President Recep Tayyip Erdoğan, accusing him of supporting al-Qaeda linked rebels in Syria.

Mr. David Cameron in his two-day trip to Edinborough reiterated his country’s firm stance against the Saudi-backed terrorism across Europe and emphasized the urgent importance of strengthening Anglo-American ties in wide-ranging fields, particularly in combating terrorism.

“I told President Obama earlier this month that MI6 had presented us with the incontrovertible facts regarding Turkish mischievous role in Syria and we believe Turkish officials’ current policies won’t create any conditions conducive to bring peace to the battle-scarred nation,” the Scottish News Agency (SNA) quoted the British premiere as saying during a press conference at Edinborough’s city council, adding, Turkey is governed by a demagogue pro-Al Qaeda dictator.

“We still believe Assad must relinquish the power and United Kingdom along with her other international partners will continue to support moderate opposition factions in Syria but Turkey’s Erdoğan is singing a different tune by supporting the ‘the very wrong guys’,” added Cameron urging Ankara to desist from its support for ISIS terrorists.

Meanwhile, President of the South Kurdistan autonomous Region, Massoud Barzani accused Turkish National Intelligence Organization (MİT) of providing ISIS terrorists with advanced weaponry, including long-range artillery, TOYOTA armoured cars and shoulder-launched missiles (Stinger).

“Kurds lost their confidence with Turkish fascist government as they witnessed their brothers and sisters slaughtered by Erdoğan’s ISIS mercenaries and this would eventuate in a long-term sectarian hostilities between neighboring Kurdish and Turkish communities,” said Massoud Barzani in a recent interview with Qatari-based Al Jazeera news channel.

LINI NJË KOMENT

Please enter your comment!
Please enter your name here