Islami nuk është fe – është ideologji politike

4
757

Dr. Wafa Sultan, psikiatre

Përktheu Aulona Bushi Capaj

Dr. Wafa Sultan (doktoreshe dhe psikiatre) eshte nga Siria. Perveç fjalimeve te shumta qe ben per temen e Islamit, ka shkruar gjithashtu libra, ku jep detaje dhe tregon mizorine qe vjen nga kjo doktrine si edhe shembullin diabolik te Muhamedit. Ky ishte një organizim i organizates “American Freedom”.

Shqipërimi më poshtë:
“Shkurtimisht, Islami nuk është fe. Është një ideologji politike që imponohet me forcë dhe frikë. Vlerat Amerikane si dhembshuria, respekti dhe pranimin e të tjerëve, nuk duhet t’i pengojë për të kuptuar rrezikun, që i kanosen këtyre virtyteve shumë thelbësore. Ndjekja e këtyre vlerave verbërisht mund të çojë në dështim.

Unë jam me origjinë nga Siria dhe kam qenë (fatkeqësisht) pranë duke parë luftën e skëterrshme, që është duke vazhduar për më shumë se 5 vjet. Mund t’ju them se kjo luftë është një dëshmi e gjallë, se asnjë vend në tokë, nuk është i imunizuar nga shkatërrimi dhe mizoria, që Islami sjell.

Kur është fjala për Islamin, Amerikanët janë të zënë në gjumë. Ata duhet të zgjohen dhe të kuptojnë shkatërrimin dhe mizorinë që mund (dhe do të) ndodhë këtu, në qoftë se ata vazhdojnë të injorojnë rëndësinë e kësaj ideologjie. Miliona Islamistë në të gjithë botën janë të gatshëm për ta bërë vepër ideologjinë e tyre për të vrarë apo për t’u vrarë, për t’u bërë hyjnorë, me qëllim që të kenë ushqimin e tyre të ardhshëm me Muhamedin, dhe të flenë me 72 virgjëresha (hyrie).

Ata janë të indoktrinuar të besojnë se Islami është këtu për të pushtuar botën dhe rivendosjen e Khalifatit Islamik të shekullit të 7-të.

Kur ata gjejnë qeveri të dobëta (si ajo shqiptare e kosovare – shënimi im AÇ), që janë më shumë të interesuara për të qene politikisht korrekt, në vend që të mbrojnë vendin e tyre, ata do të kapin mundësinë për të shkatërruar fenë e atij vendit dhe për ta zëvendësuar atë me Islamin.

Ata e praktikojnë Islamin jo si një fe, por si një armë.
Ata e kuptojnë nevojën për të depërtuar dhe shkatërruar nga brenda. Ky është fjalimi im i parë publik në 5 vjet. Kam ndaluar në mënyrë të trishtueshme misionin tim, si pasojë e dëshpërimit dhe zhgënjimit që më kishte pushtuar.

Më është dashur për të luftuar në 2 fronte armiqësore – asnjëri prej tyre më i lehtë se sa tjeri. E para është për të luftuar këtë ideologji të egër me shkrimet e mia dhe duke folur në gjuhën arabe. Fronti i dytë është që të depërtojmë në mentalitetin e atyre në botë, që nuk e kuptojnë Islamin dhe për t’i bindur ata, se nuk ka asgjë të tillë si Islami dhe “Islamit Radikal” – i gjithë Islami është Radikal.

Vështirësitë e hasura duke u përpjekur për të edukuar njerëzit në Amerikë, Amerika që unë dua (dhe jam e gatshme të sakrifikojë jetën time për ta mbrojtur) ishte përtej aftësisë sime për të kapërcyer në të kaluarën. Por jo sot. Sot, unë jam këtu duke folur për ju, duke u bërë thirrje që të qëndroni me mua, kundër nënshtrimit dhe gjunjëzimit. Njerëzit janë manipuluar për të besuar se të gjitha fetë në thelb janë të mira dhe kanë qëllime të mira. Por Islami nuk është i mirë. As nuk ka qëllime të mira. Islami justifikon urrejtjen dhe dhunën, si dhe e inkurajon atë. Jo shumë kohë më parë, Papa tha se Kur’ani është libër i paqes dhe Islami është një fe paqësore. Gabim-absolutisht gabim!

Në të kundërtën, ajo është edhe psikologjikisht dhe shpirtërisht e dëmshme për njerëzit si unë, që kanë vuajtur nën Sheriatin Islam. Një javë më parë, kam lexuar një libër të quajtur, “Fituesit Asnjëherë Nuk Mashtrojnë.” Eshtë shkruar nga një miliarder amerikan i quajtur John Huntsman. Fillimisht, unë mendova se do të mësoja nga këto këshilla të këtij miliarderi me dituri në biznes, duke shpresuar se do të bëhesha edhe unë një miliardere. Për habinë time, Islami është përmendur dy herë në këtë libër. Në faqen 186, autori thotë: “Në fakt, Islami inkurajon praktikën e dhënies të hollave ose pronë, të quajtur Waqf (ndihmë) për qëllimin e ruajtjen e shkollave, spitaleve dhe kishave.” Dhe kishat? Gabim! Absolutisht gabim! Në fakt, koncepti i ndihmës do të thotë pikërisht të kundërtën e asaj që e përshkroi autori.

Waqf (ndihmë) do të thotë çdo gjë që Islami mund të marrë për vete është e rezervuar vetëm për muslimanët. Një nga qëllimet e kësaj ndihme është që të shkatërrojë kisha, jo ruajtjen e tyre. Për shembull, që kur ISIS mori përsipër veriun e Irakut, asnjë kishë nuk ka mbetur e paprekur. Të gjitha janë shkatërruar plotësisht. Papa dhe miliarderi kanë qenë të mashtruar. Dhe mos guxoni të më thoni se ISIS nuk është Islami apo Islami nuk është ISIS. ISIS është duke ecur në gjurmët e Muhamedit dhe mësimet e Islamit.

Bota është në mospranim dhe mohim. Këta njerëz të fuqishëm, që duhet të UDHËHEQIN shumicën, por që nuk mund të dallojnë mes kishave dhe xhamive. Dhe tjeri pohon se Islami është fe e paqes. Dy deklarata shumë të kundërta dhe kontradiktore. Ne jemi në një dilemë të vërtetë.

Unë nuk besoj se autori ose Papa kanë dashur të gënjejnë. Unë me të vërtetë besoj se ata kanë rënë viktima vetë. Viktimat e këtij besimi të rremë me rritje të shpejtë të ashtuquajtur “fe e paqes.” Ata kanë pasur si qëllim që ata të arrijnë të lexojnë Kur’anin në arabisht. Por ndoshta ata erdhën në kontakt me një variant të keq-përkthyer dhe të zbutur të Kur’anit.”

4 KOMENTE

 1. Deri me sot nuk kam lexuar nje vleresim me real, perfekt per islamin.

  Fantastik… kjo duhet te lexohet nga çdo njeri… dhe te behet dallimi mdermjet njeriut dhe muslimanit…

  Shënim: Dardan, Wafa Sultan është psikiatre dhe ka kohë që e kritikon islamin, për krimet që ka bërë e bën mbi shoqërinë njerëzore. Ajo e njeh mirë dhe e analizon mbi dritën e dijes e të shkencës islamin dhe ndikimin islamik. /AÇ

 2. Arben, viktima me e madhe e religjinit terrorist Islam, eshte kombi arab, i cili me dhune u konvertua ne musliman… njesoj sikur shume Shqiptarë me dhune u konvertuan, por sot fatmiresisht duke i falenderuar komunikimit boteror, dhe duke i falenderuar idioteve islamikë, siç jane Shefqet Krasniqi, Sabri Bajgora, Lavdrim Muhaxheri, Xhabir Hamiti, Irfan Salihu, Lutfi Hazir, Ferid Agani, Mazllam Mazllami… edhe te gjithe muslimanet tjere te Kosoves… sot kemi nje situate shume te mire, sepse numri i muslimaneve ne Kosove kurrrrrrë nuk ka qene me i vogel …afersisht 26-32 mije muslimanë, prej te cileve 20-22 mije jane shqiptarë te konvertuar ne Muslimanë, ndersa tjeret jane Romë, Hashkali, Gabel, Serbë, Turqeli, te konvertuar ne Musliman.

  Fat i mire eshte qe islami nuk lejon kombe… dmth. ose je SHQIPTAR ose Musliman.

  Sot ne Kosove 95% jane SHQIPTAR, dhe afersisht 1.89% jane Musliman… tjeret jane te konfesioneve tjera…

  Shënim: Bravo Dardan, je realist dhe i guximshëm, përballë përpjekjeve të qarqeve të caktuara, dhe parave që ata hedhin, për të na tjetërsuar si komb. Vetëm me punë e me ndërgjegjësim, mund t’i mbushim mendjen popullit tonë, se ideologjia islame nuk na shërben për mirë dhe në rastin më të vogël e më minimal, islami vetëm për keq na shërben. Prandaj shqiptarët duhet të jenë të qartë, se sa më pak islam, aq më mirë për kombin e shtetin tonë. /AÇ

 3. Arben, faleminderit per fjale te mira.
  Un e kisha shtuar ne kete titullin e Zojes Wafa Sulltan, se Islami jo qe nuk eshte fe, por as ideologji politike nuk eshte, por eshte DIAGNOZE MENTALE.

LINI NJË KOMENT

Please enter your comment!
Please enter your name here