Gjermani: “Me burka, kërkoni një vend tjetër”!

3
688

E Shtunë, 10 Shtator 2016, albinfo.ch

Aleatët konzervativ bavarez të kancelares gjermane, Angela Merkel, kanë përpiluar një listë të kërkesave, duke përfshirë edhe një limit mbi migracionin dhe ndalimin e burkas, shkruan Reuters, përcjell albinfo.ch.

Merkel pranoi se politika e saj e dyerve të hapura për emigrantët (rreth një milion mbërritën në Gjermani vitin e kaluar) ka kontribuar në konfuzion dhe dështim.

“Numri maksimal prej 200,000 refugjatësh duhet të jetë kufiri në vit për integrim të suksesshëm dhe duhet të specifikohet në ligj”, thotë dokumenti.

Merkel ka hedhur poshtë në mënyrë të përsëritur një kufizim të ngjashëm në numrin e emigrantëve.
Dokumenti politik flet për një Gjermani të vlerave dhe theksoi se “Gjermania duhet të mbetet Gjermani“, duke bërë thirrje për ndalimin e burkas.

“Kush dëshiron të jetojë me burka, duhet të kërkojë për një vend tjetër”, thuhet në tekst, përcjell albinfo.ch.


Zvicra miraton planin kundër ekstremizmit fetar

Romë, 10 shtator (Askanews) – Qeveria federale dhe kantonet zvicerane kanë miratuar një plan të përbashkët veprimi kundër radikalizmit dhe ekstremizmit të dhunshëm e frymëzim fetar. Kjo u tha sot, Federal Këshilltar Simonetta Sommaruga në margjinat e takimit tradicional me homologët e tij nga të katër vendet e tjera gjermano-folëse (Gjermani, Austri, Luksemburg dhe Lihtenshtajni).

Lufta kundër radikalizmit dhe ekstremizmit të dhunshëm nuk mund t’i besohet vetëm autoriteteve të sigurisë,” tregon një njoftim të Departamentit Federal të Drejtësisë dhe Policisë (DJP) sot lëshuar në fund të samitit dy-ditor në Bernë, raportuar nga “Swiss agjencia e lajmeve ATS.

Sommaruga vuri në dukje se përveç policisë, zbatimi i planit do të marrë pjesë në institucionet si mirëqenie sociale, shkolla dhe kopshte, të quajtur për të ndarë përvojat e tyre dhe për të bashkëpunuar. “Parandalimi është mjet i mirë kundër radikalizmit dhe ekstremizmit të dhunshëm“, tha kreu i drejtësisë zvicerane.

Mbi tema të tilla si radikalizmit dhe terrorizmit, “ne mund të punojnë vetëm së bashku dhe të mësojnë nga njëri-tjetri”, ka thënë këshilltari socialist në konferencën për shtyp. Në të njëjtën gjatësi vale si ministrja gjermane për drejtësi e Heiko Maas (Partia Social Demokrate): “Terrorizmi është ndërkombëtar dhe kështu i bën bashkëpunimit ndërkombëtar është e nevojshme.” Ministrat e Drejtësisë – si dhe ato të Zvicrës dhe Gjermanisë, edhe ato të Austrisë, Lihtenshtajnit dhe Luksemburg – kanë vënë në dukje se bashkëpunimi i përditshëm ndërmjet vendeve të tyre funksionon mirë dhe se autoritetet do të shkëmbejnë informacionin e duhur.

Marre nga https://it.notizie.yahoo.com/

3 KOMENTE

LINI NJË KOMENT

Ju lutem, futni komentin tuaj!
Ju lutem, futni emrin tuaj këtu