FTUAM LIRINË POR NUK FITUAM KOMBIN

0
449

Poezi nga Zef Mulaj

FITUAM LIRINË NË PRAGUN E VDEKJES

Piramidat ndajnë akoma qiellin
Dhe tokën.
Në damarët e njerëzve
Rrjedhin dhimje akoma
Të kohëve.
Fituam lirinë në pragun e vdekjes,
E mbollëm lirinë
Në cungje të prera
Nën hijen e saj mbështjellur
Kockat tona.
Duke vrapuar nëper hijet
E heshtura e vjedhurazi
Per të hyrë në damarët
E prera…
Piramidat e reja në mes tokës
Dhe qiellit… e njerëzve…

LINI NJË KOMENT

Please enter your comment!
Please enter your name here