Fjala e fundit e Ridvan Qazimit

0
437

Fjala e fundit e Ridvan Qazimit

( Komandant Lleshi )

Zotërinj të historisë
Zotërinj të Preshevës
unë fjalën e mbajta
gjaku ynë të mos thajë
Mes heshtjes e pritjes
fjalën e armatosëm
që Pushka e Luginës
të dëgjohet Evropës
Zotërinj të luftërave
Zotërinj të historisë
O do të jemi të lirë
O lufta jonë s´ndalon
Miq, vëllëzër, popull
të gjallë dhe të rënë
unë fjalën e mbajta
e lirë të jetë Lugina!…

Rrustem Geci, poezi nga libri “Heroika”

LINI NJË KOMENT

Please enter your comment!
Please enter your name here