Dijetari i KUR’ANI-t: Martirët e All’ahut marrin rrush të thatë, jo virgjëresha

1
765

Islamistët radikalë që kryejnë aktet e terrorit dhe martirizimit, nuk munden megjithatë të marrin 72 virgjëresha pas vdekjes. Një dijetar islamik të paktën ka thënë se fjala në Kur’an, që është përdorur për “virgjëreshë” në të vërtetë do të thotë “rrush i thatë.”

Rush Limbaugh tallet: “Unë do të doja të isha atje, kur t’u tregojnë atyre

CHERYL CHUMLEY, 30.05.2016http://mobile.wnd.com/

Shënim për xhihadistët: Është rrush i thatë ai që ju do të merrni pas vdekjes për aktet e martirizimit – jo virgjëresha. Kjo është në përputhje me të paktën një dijetar, i cili ka studiuar tekstin origjinal të Kur’anit dhe ka gjetur fjalën që shpesh është përkthyer si “virgjëresha”, por në fakt do të thotë “rrush i thatë”.

Shpallja erdhi në dritë gjatë një shfaqjeje të fundit të CNN “Pse na urrejnë” speciale me gazetar Fareed Zakaria, me qëllim duke u përpjekur për të dalluar pse islamistët radikalë kërkojnë për të bombarduar, vrarë dhe shkatërruar Perëndimin, duke përfshirë edhe amerikanët.

Bëni që zëri juaj të dëgjohet! Nënshkruajnë peticionin për të imponuar një ndalesë të përkohshme për të gjitha emigracionin mysliman në vendin tonë!

Si blog promo e shfaqjes CNN ka deklaruar: “Pse na urrejnë?” [Kjo] ka qenë pyetja që prej sulmeve të 11.9, 15 vjet më parë – dhe përsëri në vazhdën e sulmeve terroriste në Boston, Bruksel, Bejrut, Paris, Mumbai, [Fort] Hood, San Bernardino, dhe më gjerë. CNN Fareed Zakaria eksploron atë që është duke nxitur bujë – dhe sfidat e ekspertëve të inteligjencës, studiues fetarë, influencers politikave, dhe madje edhe njerëzit që aq shumë duan të na vrasin – për përgjigjet nëse Amerika dhe pjesa tjetër e Perëndimit mund të bëjë ndonjë gjë për të ndaluar gjakderdhjen”.

Fushata e ‘Stop Hillary’ është në zjarr!

Një rishikim i transmetimit që gjeti Zakaria më tej një pamje më të moderuar të islamit, një që të shtrijë pikëpamjen se terroristët urrejnë “të gjitha gjërat moderne”, në vende si Izraeli, Perëndimi dhe Amerika.

Por një element për t’u habitur për të dalë: Një autor kanadez dhe dijetar i quajtur Irshad Manji thyen heshtjen – mban zakonisht radhën për të thënë se islamistët mund të dëshirojnë kontroll të dyfishtë të vërtetësisë për marrjen prej tyre të 72 virgjëreshave të supozuarapasvdekjes, për aktet e martirizimit. Fjala “virgjër” në Kur’an në fakt do të thotë “rrush i thatë”, tha ai.

Zakaria pari e pyet: “Kur’ani premton për një martir në emër të Islamit, 72 virgjëra. A eshte e vertete?
Dhe përgjigja Manji-së: “Nuk është e vërtetë.”
Zakaria, për audiencën: “Manji thotë se disa studiues që studiojnë tekstin origjinal kanë ardhur në një realizim befasues.”

Manji pastaj vazhdoi: “Askund në Kur’an nuk e bën atë të premtojë 72 virgjëresha, 70 virgjëresha, 48 virgjëresha. Atë që premton, aq sa qielli shkon … Fjala arabe për “virgjëreshë” është përkthyer keq. Origjinali [Fjala] që është përdorur në Kur’an ishte fjala për rrush i thatë, jo e virgjër. Me fjalë të tjera, se dëshmorët do të marrin rrush në qiell, jo virgjëresha. ”

Gjiganti i radios Rush Limbaugh ndërhyri në zbulesën, duke thënë se ai ka dëgjuar raportin dhe pastaj gërmuan thellë – vetëm për të gjetur se kuptimi i fjalës i interpretuar nga xhihadistët që do të thotë “e virgjër” është kontestuar me të vërtetë.

Ai hapi një shfaqje të fundit duke tallur: “Unë do të doja të jem atje, kur t’ua tregoni atyre këtë. “Uh, më vjen keq. Jo virgjëreshat. Ju u dezinformuat. Këtu janë 73 rrusha të thatë. “Ju e parashikoni atë?”

Limbaugh pastaj foli për karakteristikat fizike të rrushit të thatë, duke thënë se ajo që liderët islamikë janë duke premtuar që do të marrin dëshmorët e tyre është në fakt një shtrembërim 180-gradë i të vërtetës.

Shtëpia e Luftës: Xhihadi kundër Islamit Botës” përcjell atë që Perëndimi duhet të dijë në lidhje me Islamin e dhunshëm, ideologjisë ekspansioniste që kërkon nënshtrimin dhe shkatërrimin e feve të tjera, kulturat dhe sistemet e qeverisjes.

“Është me të vërtetë e pazgjidhur atë që në fakt do të thotë, dhe nuk është një interpretim, që e bën të thotë rrush. Tani, çfarë është rrushi? Arsyeja që ata mendojnë se ‘rrush’ këtu është specifik. Çfarë është rrushi? … Kjo është rrushi i thatë, prune thata, rrëgjuar lart … e kundërta e një virgjëreshe”, tha Limbaugh. “Pra, kjo do të thotë se bin Ladenë dhe imamët e tjerë dhe Ayman al-Zawahiris dhe kështu me radhë ju janë qëllimisht premtuar virgjëresha, kur ata e dinë se është rrush i thatë.”

Limbaugh vazhdoi: “Nëse vetëm do të trajtojmë këta njerëz në mënyrë demokratët trajtuar republikanët, ne mund të diskreditojë këta njerëz brenda një jave. A mund ta imagjinoni, të themi, Hillary Clinton duke shkuar në TV dhe vetëm hedhjen në bin Laden për këtë? “Si guxon të largojnë të gjithë këta të reja, të gjithë këta të rinj, duke i premtuar atyre virgjëresha, kur është rrush i thatë?” Dhe pastaj krahasojnë atë me republikanët, në një farë mënyre, një farë mënyre. Ne mund të ëndërrojnë.”

1 KOMENT

  1. Te polemizosh se a ka rrush te terur, apo virgjeresha ne parajsen islame, eshte marrri e llojit te vet. Islami eshte diagnoze… dhe cilado qe eshte e verteta lidhur me rrushin apo 72-73… virgjerashat …eshte diagnosike… mendore.

LINI NJË KOMENT

Please enter your comment!
Please enter your name here