ÇAMËRIA THËRRET

0
363

ÇAMËRIA THËRRET

Atdhe, thirri ata që ty s’të kanë harruar
thirri të mblidhen në qytete dhe fshatra
thirri shkencës, artit, dhe univerziteteve
të krijojmë Bashkimin për Shqipërinë

Nuk ka rehati pa u bashkuar shqiptarët
nuk ka rehati pa i rikthyer tokat tona
nuk ka rehati pa Pavarësi të Çamërisë
toka na thërret të jemi të zotët e vendit

Të rënët e të gjitha kohërave po pyesin
ç’po bëjmë ne për Pajtimin Kombëtar
pse kjo heshtje e turpshme ndaj vetes
mos heshtja na ka vrarë e shkërmoqur

Të sotmit që kundërshtojnë bashkimin
do të ikin n’Hadhé, të harruar me turp
Çamëria e Bashkuar s’ka zëvendësim
ajo është foleja e të gjithë shqiptarëve…

Rrustem Geci – Dormund, dhjetor, 2016

LINI NJË KOMENT

Please enter your comment!
Please enter your name here