ASGJË GJERGJI IM

0
142

Agim Desku

Asnjë fjalë njeriu
Të thënë a të pathënë
Nuk e mbaj në kokën time
Të njëjtat si të djajëve ngjajnë.
Me ty Gjergji im ruhet emri i kësaj toke
Kënga që nxirret legjendave
Kohët e betejave flasin vet
Askush asgjë nuk keni thënë për heroin tim.
Toka dhe deti më mirë së cili do kronikan
Janë dëshmitar kur flasin për heroinat suliote
Kur e ruanin nderin thellësive titanikiane.
Cili zot nëse është zot nuk do të urrente
Barbarinë e pesqind shekujve ferri.
Me njeriun nuk merrem
Nëse nga shpirti më flet
Me gjuhën e djallit.
Agjë nga fjalët Gjergji im
Edhe nëse bota dhe njeriu
Nuk jetojnë fare.
Me tokën flasin lulet
Dhe çdo ditë sjellin shi
Të rritën sa krenaria ime për ty
Gjergji im.

15 Shtator 2017 @DESKU

Dërgoi për publikim, Gjin Musa, gazetar

LINI NJË KOMENT

Please enter your comment!
Please enter your name here