Artikull me fjalor akademik, por me minimum spjegime apo mendime të sakta

2
1026

Dardan R. Gashi

për shkrimin Religjioni, politika, shqiptarëtArben Xhaferrit

Artikull me fjalor akademik, por me minimum spjegime apo mendime te sakta… sipas mendimit tim.

Ne Bosnje nuk jane tre popuj por dy. Sepse ne Bosnje ka Serb dhe Kroat. Serbet jane te religjionit ortodoks dhe religjionit musliman apo islam. Serbo-ortodokset luftuan kunder serbo-muslimaneve, dhe kunder Kroatëve. Politika serbo-ortodokse ishte ne sherbim te religjionit ortodoks te serbeve, e jo siç shkruan autori, qe religjioni u vu ne sherbim te politikes. Konvertimi i serbeve ne musliman eshte i njellojt sikur konvertimi i çdo njeriu tjeter ne planet. …duke filuar me konvertimin e arabeve fillimisht ne kohen e personit Muhamed.

Te Shqiptaret nuk ka konflikte sepse SHQIPTARET jane SHQIPTAR, ndersa ata Shqiptar qe jane konvertuar ne Musliman dhe e praktikojne Islamin (e duan turkun, arabin e islamin më shumë se shqiptarin – shënimi im AÇ) jane afersisht 1,8% ne Kosove, 2% ne Shqiperi, dhe 3% ne Maqedoni… jane irelevantë per te krijuar konflikte ndermjet SHQIPTAREVE dhe Muslimaneve, sikur ne Bosnje. Meqe Islami i ndalon kombet – te gjithe te konvertuarit jane Musliman, dhe nuk mbajne atributet kombetare te krijuara neper kohe… 40-50 mije vjeçare.

Ne jemi Shqiptar per afersisht 50 mije vite, ndersa ne rrugetimin tone religjionet u ngjitën ne perioda te ndryshme… krishterimi para 1700-1800 viteve, Islami para 215 viteve, ndersa Islami i vertete ne trojet Shqiptare po shfaqet ne 20 vitet e fundit dmth. 1995 – deri sot. Krejt tregimet lidhur me sekte fetare te mira, apo te keqia jane tregime per te paditurit. Sepse Religjioni, e ne rastin e religjionit Islam, eshte unik ne genjeshtra lidhur me besimin ne nje force, qe te obligon lidhur me çkadoqoftë.

Prandaj ekziston nje Islam, i cili sot eshte i verteti, e jo sikur i viteve 1800-1995 qe ishte Islam bakllava-ngrënës… apo Islami Bakllavist. Sepse deri ne keto vitet e fundit disa Shqiptarë mendonin se jane muslimanë, sepse hajne bakllava dy here ne vit per festat islamike. Une ha bakllava 23 -38 here ne vit, por nuk jam Musliman.

Sot Muslimani e merr librin Kur’an, qe eshte liber per shembull me i dhunshem se Main Kampfi, dhe ne baze te ketij libri horror apo terrorist i zbaton rregullat dhe urdherat. Ne Main Kampf ka spjegime se disa popuj jane arianë e disa jane te ulët, por nuk ka urdher per vrasje, dmth. ka cilesime. Ne Kur’an ka 109 urdhersa per vrasje dhe gjenociid ndaj tjereve jo-muslimanë. Nje Nen (sure) i Kur’anit thote se nese e vran nje person te pafajshem, eshte sikurse me e vra nje bote. Por kush eshte ai qe e determinon fajesine e personit? E determinon Muslimani!!!!

Prandaj qellimi i reagimit tim ne kete artikull te nje personi qe nuk jeton me, eshte te shpreh mendimin tim per mendimet ne artikull, e jo me personin, sepse edhe sot ka mendime te njerezve qe kundershtojne qoftë edhe mendimet e filozofeve te kohes antike.

Autori nuk e kupton se Islami nuk lejon kombe. Nuk ka Shqiptar qe eshte Musliman, dhe nuk ka Musliman qe eshte Shqiptar, sepse Islami ndalon kombe, rrjedhimisht ndalon kombin Shqiptar. (Kjo nga pikëpamja e teorisë islame, librit Kur’an – shënimi im AÇ)

Shembulli me i mire i ketij mendimi eshte te kombi serb, sepse serbo-ortodoksi u konvertua ne Musliman dhe luftuan, jo vetem ne vitete 1991-1995, por edhe ne vitet 1941-1945 me njëri-tjetrin, serbët e dy besimeve të ndryshme.

2 KOMENTE

  1. Permiresim, une nuk jam Dardani ne foto… jam tjeter person.

    Shënim: Dërgo foton atëherë… se unë të kam marrë për Dardanin – ministër… /AÇ

  2. Arben, kam respekt per ish Ministrin.
    Fotoja e ime nuk ka rendesi, por ajo çka shkruhet. Pershendetje.

    Shënim: Po vënjë foto tjetër aty. /AÇ

LINI NJË KOMENT

Please enter your comment!
Please enter your name here