Apel për jetë a vdekje (ALEPPO)

0
395

Gjin Musa

Apel për jetë a vdekje (ALEPPO)
————————————–

Ndodhe dhe ç’fare nuk ndodhe
ne shekullin e 21-te
Bota tronditet! ç’po ndodhe ne Alepo
Nderkombetaret heshtin!!!!
OKB fle gjume, forca mizore bene kerdin
gjithçka kethehet ne germadhe
poshte kesaj germadhe, njerz te pa fajshem
ç’po na shofin syte! ç’po na degjojn veshte
te shuashe nji populle, te shembesh nji qytet
sot ne shekullin e 21-te
Bota tronditet, kujton Hioreshim
kujton masakren Serbe…
pse heshtni superfuqi?
pse lejoni qe gjaku te derdhet lume
femijet nen germadha qajn dhe ulurin
i drejtohen Zotit per ndime
po ndima mbaron s’bashku me jeten.
Superfuqit veshtrojn nji populle te masakruar!
as flasin, as veprojnë! nji heshtje deshpruese
bota po perballet me nji tragjedi.
Po kushe fshihet ne kete gjake feminor?
ISIS apo ka ndonji dore mizore?
Qe edhe vete forcen e Zotit sfidon
bombardime, shkaterrime, gjak te pa fajshem…
OKB ku je?pse strukesh?kujt i frigohesh?
Sot shtrohet nji apel.
Apel per jete a vdekje, o bota po merre teposhten
i forti po sundon, i dobeti paguan
Ne emer te Allahut apo te JezuKrishtit
te ndalet dora vrastare, mbi njerz te pa fajshem.
Apel bejne popujt liridashes
Ne “Alepo” te ndalet gjak derdhja
ne se ne ate vend ka mbetur kushe i gjalle
poshte nene murie te kethyera ne germadhe
ndihme, ndihme ti kethejm ne jete, ne se ndonjeri
merre sado pake fryme…

Gjin Musa.

LINI NJË KOMENT

Please enter your comment!
Please enter your name here