Shuhet mjeshtri i madh i çiftelisë NDUE SHYTI

2
312

Besnik Palnikaj

Pse po kjan moj çifteli
Pse e ke ndalë rrjedhen more Dri?
Pse pranveres n´kët ditë prillit
Po i mungon zani i Bilbilit.
Ciftelis kush i´a prek telat?
Në 7 shekuj me pranverat,
Pa dy fjalë nuk mun e la
Ndue Shytin që s´jeton ma.
Duert e tua në çifteli
Thyen rrekord e çdo kufi,
Ata tinguj sa të jetë jeta
Do dëgjohn bjeshkve në thepa.
Puka gjithmonë ka me t’pasë ty
Si ylberin përmbi Dri,
Vepra jote kurrë nuk tretet
Në çdo qelizë t´gjakut tonë mbetet.
Ti legjendë që ecën në mote
Art e kulturë krejt jeta jote,
Sa të jetë çiftelia në ballë
Ti mes nesh do të jeshë i gjallë.

Dërgoi për publikim, Gjin Musa, gazetar

2 KOMENTE

 1. …Puka humbi birin e vet më të çmuar, kurse populli shqiptarë, mjeshtrin më të përkryer që ka njohur deri më sot histria e folklorit tonë burimorë!…

 2. Jo z. Besnik Palnikaj, Puka nuk e humbi birin e vet, Puka dhe SHqipëria la pas vepren e madhe të artistit të Kombit Shqiptarë NDUE SHYTI, LAVDI I QOFTË, I LEHTË I QOFTË DHEU MBI TË. NGUSHLLIME FAMILJES, PUKES e Shqipërisë dhe mbarë popullit Shqiptar.

  FOLKLORI

  Nga koha në kohë
  Shekulli në shekull
  Folklori ynë gjigantë
  Muret i rrënoj
  Perendorit i flaki
  Regjimet i theu
  Zërin e çiftelis
  S’kishte forcë që e ndalte
  E qante murin
  Dashuria shpirtërore
  Jehona e Maleve.

  Nga Halil Preniqi

SHKRUAJ NJË KOMENT