Mrekulli shqiptare: arbëreshët festojnë fitoren e Gjergj Kastriotit kundër turqve edhe pas 6 shekujve! (Video)

4
82157

Shqiptari.eu, 24 Prill 2016

Mrekulli shqiptare, e pabesueshme që gjashtë shekuj pa ndal kremtojnë fitoret e betejave të Gjergj Kastriotit!

Kaluan 600 vite, dhe Arbëreshët në Itali vazhdojnë çdo vit festimet për fitoret e betejave të Gjergj Kastriotit! Ndiqeni deri në fund, sepse ia vlen të shikohet!

4 KOMENTE

 1. Gjaku shqiptar, RRON!

  Gjaku shqiptar,
  – Prapa diellit, nuk shkon !…
  Sado që, tmershëm ngulfatet,
  Sado që, idhshëm mbërthehet,
  Në atdheun e të parëve,
  Me ngashërime dhe krenari,
  Shqiptarisht, kthehet.
  Rron, ore rron Shqipëria…

  15 Shtator 2016

 2. Princi i Matit dhe Mbreti i Shqiptareve do te kujtohet dhe 600 vjet mbas dites se Sotme Sepse Ai eshte Figura me e Madhe Shqiptare i cili arriti te marre besimin e Shqiptareve dhe nuk abuzoi kurre me kete besim derisa mbylli syte Ai luftoi si Luan per mbrojtjen e Krishterimit Shqiptar duke i turperuar osmanet per gjithe jeten e tyre I lumte mendja e ndritur dhe forca e Tij!

 3. Gjergj Kastrioti hyri në histori si prijës i popullit shqiptar gjatë qëndresës dhe kundërshtimit të pushtimit turk, duke u bërë njëkohësisht edhe mbrojtës i perëndimit, ndaj sot krenohemi me atë figurë të kthyer në mit.

SHKRUAJ NJË KOMENT