D E V O L L I

0
281

D E V O L L I

Çasti është shqiptarët të bashkohemi
çasti është ta bëjmë një bashkështet
çamët dhe arvanitët jemi një vëlla, një
gjuhë, një alfabet, dhe një tërësi etnike

Këtu është Shqipëri dhe askund tjetër
këtu është Kosovë dhe askund tjetër
këtu është Çamëri dhe askund tjetër
këtu është Iliridë dhe askund tjetër

Ngritu Çamëri, flamurja e Shqipërisë
lufta me fqinjët ende s´ ka mbaruar
Bashkimi i Shqipërisë kudo na thërret
Kosovën e duam Iliri, dhe jo Kosovo

Çamëria Shqipëri është zëri i Janinës
Çamëria Shqipëri është zëri Prevezës
Çamëria Shqipëri është zëri i Filatit
Çamëria Shqipëri është bashkimi ynë

Çasti është shqiptarët të bashkohemi
në një bahkështet dhe nën një flamur
fol atdheu im i ndarë, fol tokë arbërore
Devolli e njeh, Republikën e Çamërisë!..

Rrustem GeciDevoll, Tetor, 2016

SHKRUAJ NJË KOMENT