Hyrje Kërko

Murat Gecaj - rezultatet e kërkimit

Nëse nuk jeni i kënaqur me rezultatin, ju lutem, bëni një kërkim tjetër

PËRUROHEN 4 VËLLIME, ME “KALENDARIN KOMBIAR” TË KRISTO LUARASIT…

(500 kopje të librit do të shkojnë në biblioteka dhe institutucione) Nga: Prof. Murat Gecaj, publicist e studiues Sot paradite, në sallën “Balsha” të “Tirana...

CILI ËSHTË SHQETËSIMI MË REAL, PËR GJUHËN SHQIPE SOT?

Pamje nga salla, ku u mbajt Kongresi i Drejtshkrimit të Gjuhës Shqipe (Tiranë, nëntor 1972) Në 45-vjetorin e Kongresit të Drejtshkrimit të Gjuhës Shqipe: Nga: Prof. Murat...

XHEVAHIRE GASHI, “FLUTURA” E VALLEVE TË MALËSISË SË GJAKOVËS (TROPOJË)…

Ndahet nga jeta: Nga: Prof. Murat Gecaj, publicist e studiues Sot, në mëngjes, në Internet lexuam këtë lajm: “Me hidhërim të thellë ju njoftojmë, se u...

NËPËR FAQET E NUMRIT TË RI TË GAZETËS “NIKAJ-MËRTUR”…

Nga: Murat Gecaj Para pak ditëve, doli në qarkullim numri i ri i gazetës “Nikaj-Mertur” (17-2017), botim periodik i Shoqatës atdhetare, shoqërore e kulturore ...

PROF. ANDROKLI KOSTALLARI: NË “BALLIN E OXHAKUT” TË GJUHËSISË SHQIPTARE…

Kujtim e nderim, në 95-vjetorin e lindjes: Nga: Prof. Murat Gecaj, publicist e studiues Prof. Androkli Kostallari, lindi më 7 nëntor të vitit 1922, në Leusë...

TËRË JETËN, ME DASHURINË PËR NJERËZIT DHE KUJDESIN NDAJ SHËNDETIT TË TYRE…

Në kujtim dhe nderim të Prof. Emeritus Hektor Çoçoli: Nga: Prof. Murat Gecaj, publicist e studiues Para disa ditëve u nda përgjithnjë nga jeta Prof.Emeritues Dr.Hektor...

NJË VIT MË PARË, PËR DITËLINDJEN E DRITËROIT…

Nga: Murat Gecaj Një vit më parë, pra pikërisht më datën 13 tetor 2016, Shkrimtari ynë i shquar, Dritëro Agolli kishte 85-vjetorin e ditëlindjes. Me...

BABETA REXHEPI: JO VETËM ME LIBËR POETIK, POR DHE ME ROMAN…

Nga: Prof. Murat Gecaj, publicist e studiues 1. Nuk është rasti i vetëm, që një punonjës/e shëndetësie t’i përkushtohet krijimtarisë letrare. Ky pasion lindë që në bankat...

RUKIE SARAÇINI: ME PASION, PËR POEZINË DHE ARTIN…

Nga: Prof. Murat Gecaj, publicist e studiues Rukie Saraçini ka lindur në qytezën e minierës së kromit, në Kam të Malësisë së Gjakovës (Tropojë). Aty...

LUMTURI VLADI, “URUGAN” I SË MIRËS…

Nga: Dylbere Dika Kushdo, që ka jetuar në Tiranë, nuk e ka aspak të vështirë ta gjejë se për cilën bëhet fjalë, kur "lexon" portretin...

TË PREFERUARA

POPULLORE

LAJME SHKURT