Hyrje Kërko

Hasan Selimi - rezultatet e kërkimit

Nëse nuk jeni i kënaqur me rezultatin, ju lutem, bëni një kërkim tjetër

Romani “Dy vdekjet e një jete”, i shkrimtarit Fatmir Halimi, jep jetë mes dy...

HASAN SELIMI, Tiranë Këtu në kryeqytetin e të gjithë shqiptarëve, në Tiranë, erdhi libri i shkrimtarit Fatmir Halimi, shkrimtar që me plot gojën e quajmë...

MUSTAF SALI BAJRAKTARI ËSHTË PËRJETËSI

HASAN SELIMI Nuk di askush nga do të filloj, kur do të shkruaj diçka për një shtëpi që ne e quajmë tash sa...

MEDVEGJAS TË NDERUAR

Shkruan Sahit Hyseni Jemi dëshmitarë të rrugëtimit të pandalur drejt shuarjes definitive të vendlindjes sonë, një copë toke që me shekuj ishte shqiptare. Zhgënjimi është i...

SFIDAT E JETËS TË INTELEKTUALIT ATDHETARIT TË PËRKUSHTUAR SHQIPTARO-AMERIKAN ABDYL ALI KOPRENCKA

Abdyl Koprencka Nga Qatip Mara Në diasporën shqiptare në Nju Jork atdhetari përkushtuar me shpirt të lartë atdhedashurie,intelektuali talentuar Abdyl Ali Koprencka është integruar denjësisht me...

JU QE LINDET AIDIN MUZAKUN, QE NE TORVIOLL E DERDHI GJAKUN!

Publikoi Ndoc Selimi Kushtuar strategut dhe heroit te betejes së Torviollit, Aidin Muzakut Besim DERVISHI Me këto vargje e ka personifikuar poeti Kol Jakova (Shih librin "Garda...

“KRYENGRITJA E PËRGJITHSHME SHQIPTARE KUNDËROSMANE E VITIT 1912″

PROF. DR. MUHAMET SHATRI Recension: Lekë MRIJAJ Libri i mirë gjithmonë është i ri, pikërisht është burim i përhershëm për informata shkencore të mirëfillëta dhe i...

EDHE NJË HERË, PËR SHKOLLËN E PARË SHQIPE, NË MALËSINË E GJAKOVËS (TROPOJË)…

Nga: Prof. Murat Gecaj, publicist e studiues Nuk do të shkruaja kësaj radhe, nëqoftëse nuk do të kisha vërejtur se, kohët e fundit, po...

Komano – Vllahtë në Eposin e Kreshnikëve

Ndoc Selimi Për gjurmët e komanëve në trojet veriore të Ilirisë, që nga Bosnja, Kotorri deri në veri të Shqipërisë, na e përshkruan eposi i...

VEZIRE MEZINI (GJIRAKU): ME KËNAQËSINË E PROFESIONIT, MËSUESE DHE EDUKATORE E BREZIT TË RI…

(Dekoruar nga Sali Berisha, ish-President i Republikës së Shqipërisë, në vitin 1994, për ndihmesën e dhënë për arsimin në Kosovë, me Urdherin”Naim Frasheri”, klasi...

Te njohim figuren e madhe te artistit te madhe Ndrek Luca

Tonin Toma Te nderuar miqe te njihemi me figuren ma te shquar te kinemase shqiptare artistin e popullit z. Ndrek Luca Ndrek Luca lindi më...

TË PREFERUARA

POPULLORE

LAJME SHKURT